Blogindlæg

Sådan vedligeholder du dine kloakrør og afløb i din bolig

Hvad enten man bor til leje eller ejer sin egen bolig, bør man altid sørge for at vedligeholde sine kloakrør og afløb. Hvis ikke risikerer man unødige tilstopninger og andre problemer, som kan føre oversvømmelser og skader på inventaret. Sagt med andre ord kan det hurtigt vise sig at blive en rigtig dyr fornøjelse, hvis ikke man tager hånd om problemet i god tid.

For at vedligeholde sine kloakrør og afløb på en holdbar måde, bør man så ofte som muligt, og gerne som minimum en gang eller to om måneden, sørge få at få fjernet hårrester og andet skidt nede i afløbene. Når der ophober sig får meget hårrester og andet skidt, så får vandet nemlig svært ved at trænge igennem, og der opstår derved tilstopninger. Det er vigtigt man kommer så langt ned som muligt og får renset, så du får fjernet mest muligt. Sørg også for at få renset prop og rist grundigt. Når rensningen af afløb er overstået, bør man få skyllet efter med nogle liter kogende vand. Det kogende vand går ind og får behandlet skidt, slim og fedt, så der sikres et godt gennemløb igennem hele afløbet.

Du bør i tillæg til din kloakrensning også holde for øje hvad du propper i dine afløb. Vådservietter, hygiejnebind og lignende hører ikke til i afløbene, og ophober sig rigtig hurtigt med tilstopninger til følge. Kemikalier hører heller ikke til i dine afløb, da der opstår ætsninger på rørledningerne.

Få hjælp til din kloakrensning af en kloakmester

Skulle uheldet alligevel være ude, selv på trods af grundig vedligeholdelse, så kan man få hjælp af en kloakmester til kloakrensning. Tilstopninger kan ofte ophobe sig længere nede i rørnettet, og det kan derfor være svært selv at komme tilstopningen til livs. En kloakmester er en fagspecialist som har ekspertisen til at klare selv de vanskeligste tilstopninger.

Når man får hjælp af en kloakmester vil de først sørge for at få overblik over problemets og skadens omfang. Dette kan nogle gange foregå ved hjælp af en TV-inspektion, hvor der nedsænkes et kamera i afløbet eller kloakrøret, så man kan se dybt ned i rørnettet via en skærm. Når der er fundet frem til problemet og skadens omfang, igangsættes selve kloakrensningen. Er der behov vil kloakmesteren benytte sig af en slamsugning eller spuling af rør, for på den måde at komme tilstopninger og andre opståede skader til livs.

Har du brug for en kloakmester til at løse dit problem, er der heldigvis altid hjælp at finde. Selv hvis der opstår akutte skader sent om natten, eller på søndage og helligdage, vil det være muligt at få hjælp fra en kloakmester. De fleste kloakmestre har nemlig døgnvagt, så de er altid klar til at rykke ud. Der vil uanset hvor du bor altid være en kloakmester beliggende i dit umiddelbare nærområde, eller som arbejder i dit nærområde, og som står klar og parate til at hjælpe dig. Du finder din nærmeste kloakmester i telefonbogen, eller ved at søge på internettet efter en kloakmester i dit lokalområde.

Kommentarer lukket til Sådan vedligeholder du dine kloakrør og afløb i din bolig