Blogindlæg

Hold styr på dit affald, når du bygger om eller renoverer

Affaldssortering er et koncept, der de seneste år har sneget sig ind i de fleste, danske hjem. Men det er ikke kun almindelig dagrenovation, man bør sørge for at sortere og bortskaffe på specifikke måder. Også vores have- og byggeaffald bør håndteres korrekt, så materialerne kan blive genanvendt eller omdannet til nyt til fordel for både klima og miljø.

Vær altid opmærksom på reglerne for håndtering

Står du midt i et større byggeprojekt, eller har du og familien planer om at omlægge haven næste år, når vinteren er ovre, og foråret begynder at kigge frem? Så kan det være en fordel at leje en container, der egner sig specifikt til affaldstypen derfra.

 

Dette kan ikke alene spare jer for mange ture til og fra forbrændingen, det gør det også nemmere at være miljøbevidst i sin færden.

 

Når det er sagt, er en container selvfølgelig ikke bare sådan en, man lige smider bag på bilen. Det kræver gerne, at man tager kontakt til sine lokale vognmænd i Nordjylland, som kan stå for at fragte containeren til og fra den ønskede adresse.

 

Hos Anker Christensen har du mulighed for at leje containere i forskellige størrelser, samt for at hyre deres vognmænd til at stå for håndteringen og bortskaffelsen af dit affald, så du er sikker på, at dette sker i henhold til de gældende love og regler.

Hvilken container matcher dit behov?

En container er ikke bare en container. De fås i mange forskellige størrelser og udformninger, alt efter hvilke krav og behov man har for sortering.

 

En container til haveaffald er for eksempel typisk en åben model, man let kan læsse jord og plantedele op i undervejs i sit omlægningsprojekt.

 

Har du gang i en større og mere gennemgribende renovation af hele eller dele af huset, kan det være en fordel at leje en container til byggeaffald, der er inddelt i forskellige rum.

 

Hos Anker Christensen kan man bestille en container med op til ni rum, så eksempelvis træ, gips, mursten og beton lettere kan sorteres og bortskaffes jævnfør de regler, der er for håndtering af byggematerialer på landets forbrændingsanlæg og genbrugsstationer.

 

Det er også muligt at leje en lille, lukket container, hvis man har byggematerialer eller lignende, der ikke tåler at blive udsat for fugt eller andre påvirkninger fra vind og vejr. Denne kan bruges både til opbevaring af nye, ubrugte materialer, samt til materialer, der skal køres væk på et senere tidspunkt.

 

Har du brug for råd til, hvilken container der bedst opfylder dine behov, eller har du brug for hjælp til, hvordan du sorterer og håndterer dit affald korrekt, står teamet hos Anker Christensen altid klar med vejledning.

Kommentarer lukket til Hold styr på dit affald, når du bygger om eller renoverer