Blogindlæg

Tilpasset belysning i den mørke tid

Vinteren nærmer sig med hastige skridt og det er allerede ved at være mørkt før klokken 17. Selvom det kan være hårdt at skulle vænne sig til, at det er mørkt, når man tager afsted om morgenen og ligeså, når man kommer hjem om aftenen, så er der også noget hyggeligt over de mørkere timer.

Bring hyggen inden for

I vintertiden har mange for vane, at opsætte lyskæder på altanen, hækken og andre udendørs arealer, fordi det giver en fin og hyggelig belysning. Denne hyggelige belysning er også værd at hive inden for, hvor man eksempelvis ved hjælp af lysdæmpere kan indstille sine lamper til ens ønskede lysstyrke. Når det er mørkt uden for kan det næsten virke overvældende at komme inden for i et totalt oplyst rum – specielt om morgenen, hvor ens øjne skal bruge længere tid på at vænne sig til lyset. Derudover kan det skabe en helt særlig og hyggelig stemning, når man eksempelvis ved en sofagruppe har tænkt over et mere afdæmpet lys. Ved at skaffe lysdæmpere til sine lamper kan man altså selv regulere lysstyrken, så det passer til alle situationer.

Økonomiske og bæredygtige fordele

Man skal dog blot være opmærksom på, at det er vigtigt, at man anskaffer sig dæmpbare LED pærer, når man benytter lysdæmpere. Ikke nok med, at det er essentielt for at få det rigtige udbytte ud af sin lysdæmper, så er dæmpbare LED pærer det mest gavnende for miljøet og ens el-regning.

Årsagen til, at der kan være økonomiske fordele ved at benytte dæmpbare LED pærer skyldes, at de har en langt højere udnyttelsesgrad end traditionelle gløde- og halogenpærer. Derudover er levetiden op til 20 gange længere end på en glødepære, så man skal ikke ud at købe nye pærer lige så ofte, hvilket både pengepungen om miljøet takker for.

Kommentarer lukket til Tilpasset belysning i den mørke tid