Blogindlæg

Design der ændrer din hverdag

Design er med til at berige livet. Det sætter kulør på hverdagen, giver musik til festen og har en opløftende effekt, som bare gør livet bedre og lysere. Design er mange ting. Det er både form og farver, det er kreativitet og det er unikt.

 

Derfor forelsker vi os nogle gange i specifikke designs eller designere, fordi de formår at visualiserer noget, som vi kan genkende eller som vækker noget i os. Et billede, en drøm eller en historie, som får os til at tænke på noget bestemt eller huske episoder af vores liv, som vi har kært. Eller får os til at drømme om noget, vi godt kunne tænke os at engang i fremtiden. Eller bare lige nu.

 

Lokale virksomheder kan også noget

 

Du behøver ikke at kigge langt for at finde nogle gode designvirksomheder. Start med at se hvad der findes af lokale designvirksomheder i hele landet og kig på deres hjemmesider, så du kan blive inspireret. Nogle gange findes skatten lige om hjørnet og ikke nødvendigvis i det store udland, ej heller kun i København. Når du læser om de forskellige virksomheder vil du også kunne se billeder af hvad de designer og hvad de producerer, enten kun til sig selv men også til andre brands, måske bare som underleverandører.

 

Skift i stil og design over tiden

 

Som du helt sikkert også selv har lagt mærke til, så er der også trends inden for design. Hvad der var populært i starten af 00’erne kan være helt out nu, men det der var populært i 1960’erne kan være ved at blive moderne igen. Der er bølger og skvulp når det handler om mode, design, interiør og det kommer i perioder og kan være påvirket af en generation, af verdensomspændende begivenheder eller af musikere. Et eller andet sted kommer det altid fra, og ofte er det fra ’gaden’.

 

Mange af de største designere i dag er kendt for at tage ud til forskellige kvarterer i New York og se, hvad ungdommen gør med deres stil for at kopiere det. Og nogle gange er det noget, der er skabt ’for sjov’ som går hen og blive en ’dille’ også senere hen går hen og bliver mode. Alt kan ske inden for design.

 

Men husk dine lokale designere og se hvad de har af gode ting og sager inden du nødvendigvis søger andre steder efter noget andet.

 

Lokalt er også godt. Så du behøver ikke gå efter de helt store designklassikere fra udlandet. Vælg i stedet en designer eller kunstner fra dit lokalområde.

 

Og hvem ved – måske bliver lige netop det, som du køber, den næste, store danske designklassiker, som kommer til at definere Danish Design.

Kommentarer lukket til Design der ændrer din hverdag