Blogindlæg

5 Udendørs legetøj gaveideer der giver glæde i haven

Når foråret står på spring, er de fleste af os nok på stilke for at komme udenfor og nyde solen med forhåbentlig tilhørende varme. Og for børn er det lig med mange flere muligheder for sjov udeleg.

Udeleg og legetøj styrker barnets motoriske evner. Og derfor er udendørs legetøj et stort hit på højde med indendørs legetøj. Som husejer med børn bliver haven ofte en legeplads for de voksne også, hvor haven skal indrettes til mange af de sjove lege hvor der hoppes, kravles, springes, klatres, gynges og lege gemmes.

Hvis dit barn, barnebarn, nevø, guddatter eller venners barn har fødselsdag eller anden gave anledning, kan du med fordel overveje gaver indenfor legetøj der kan bruges i haven.

Her finder du forskellig inspiration indenfor udendørs legetøj gaveideer der giver glæde i haven.

Udendørs leg til babyen

Hvis du søger en gave til babyen til fødselsdag, barsel eller måske som en af de søde dåbsgaver, så er udvalget indenfor udendørs legetøj til babyer ret begrænset.

De fleste gaveideer til udeleg er som regel fra ca. 2 år og op til vi mister det barnlige instinkt. Som regel er dåbsgaver som disse forbeholdt indenfor praktiske ting, de mindeværdige ting om dåben, udstyr eller legetøj til at bide i eller røre ved. Babyer kan logisk nok ikke bruge ting der kan sluges, helt ligesom motorikken ikke lystrer det med at skulle klatre, gynge m.m.

Airtrack

Til drengen eller pigen der elsker at springe, kan en airtrack være det fede udstyr til haven. Mange børn kender allerede airtrack fra skolen eller børnehaven. Og børn kender til det sjove underlag der er perfekt til at hoppe på, men også til at kravle, boltre eller bare ligge på.

En airtrack fungerer som et springgulv eller en lang hoppepude. En eksklusiv og sjov gaveide til den aktive pige eller dreng, og endnu bedre hvis denne allerede dyrker gymnastik og gerne vil træne endnu mere derhjemme.

Airtracks er for både de mindre og store børn. Helt ligesom det kan være sjovt at træne som voksen også. Samtidig kræver en airtrack ikke alverdens plads i haven og er ganske mobil.

Legehus

Til de mindre børn der elsker at gemme sig, lege rollespil og prøve at være ”selvstændige”, her er et legehus hans eller hendes egen private hule. Legehuse er især godt udendørs legetøj til især de mindre børn, som elsker at bære ting ind og ud af legehuset. Helt ligesom vinduer og døre vil blive åbnet og lukket afsindige mange gange, når pigen eller drengen lever sig helt ind i rollespillet.

Du finder legehuse i både træ som plastik. Helt ligesom legehuse kan købes færdige, usamlet, være dyre, store som i mindre størrelser.

Fodboldmål

Drenge elsker fodbold næsten per natur, men rigtig mange piger er også blevet bidt af legen med kuglen. Og til hende eller ham der har en have, her er et fodboldmål noget der kan give mange timers sjov sammen med andre børn eller spilles med forældre. Du kan købe fodboldmål i sæt eller som enkeltvis. Helt ligesom der findes mange mindre som store størrelser mål, hvor du skal vælge afhængig af barnets alder/størrelse.

Trampolin

En trampolin er en anden mere eksklusiv gaveide til børn, men dog en gave som alle forældre vil sætte pris på. Hvis barnet får en trampolin fra 3-4 års alderen, vil trampolinen have tjent sig hjem efter et år målt i brug. De fleste forældre med mindre børn og en havetrampolin kan skrive under på, at trampolinen nok er det legetøj der bruges mest.

Trampoliner findes i forskellige kvaliteter og størrelser. Men hvis du skal købe en trampolin til det mindre barn, og trampolinen helst skulle være lidt fremtidssikker, er en Berg tramplin i minimum 3 meter størrelse nok nødvendig. Berg Favorit er i mellemklassen og i høj kvalitet både i forhold til sjov, sikkerhed og robusthed. Du bør også købe et net til trampolinen, hvilket er med til at sikre mod uheld, hvor barnet rammer forkert og ryger ud af trampolinen med eventuelle skader til følge.

Oppustelig vandland

En anden lidt vildere og eksklusiv gaveide, kan være et oppustelig vandland. Det er selvfølgelig en gaveide der kun kan bruges få måneder om året, men hvilket barn elsker ikke vand. Et alternativ kan være et badebassin, som også er et hit ved stort set alle børn gennem de varme juli og august måneder.

Kommentarer lukket til 5 Udendørs legetøj gaveideer der giver glæde i haven