Blogindlæg

Det personlig køkken er vigtig for madglæden

Køkkenet er det rum der binder huset sammen, og det sted hvor de bedste minder skabes. Derfor er det også utrolig vigtigt at rummet passer til dig som person, og skaber den optimale glæde for madlavning og hygge. Man bør derfor altid indrette køkkenet, så det passer til din personlige stil, og gør madlavning til en oplevelse, fremfor en pligt.

Køkkenet er dit personlige spejl

Man bør altid have et køkken, der er funktionelt for dig. Derfor skal bordhøjden passe til din statur, og det er vigtigt at have et godt overblik over, hvor éns maskiner og redskaber er. En redskabsskuffe tæt på kogepladen, gør det nemmere at finde de redskaber, man skal bruge når man står midt i madlavningen. En bred bordplade er også at foretrække, når man skal snitte, hakke eller skære sine råvarer ud. For med god plads bliver det nemmere at arbejde med flere ting på én gang. Derfor kan det også være en fordel at have de køkkenmaskiner man bruger mest til at stå fremme, som f.eks. en røremaskine. Det giver også et billede af hvem du er som kok. Det kan tit være bøvlet at finde de forskellige maskiner frem fra skabet, mens man står midt i madlavningen.

One kitchen-aid to rule them all

Efterhånden er der mange, der er begyndt at interessere sig for forskellige måder at tilberede på. Derfor erhverver mange sig maskiner, der efterhånden begynder at fylde mere og mere, og pladsen i køkkenet bliver løbende mere og mere trang. Det findes der dog råd for, særligt hvis man er interesseret i simremad eller mørt kød. Her er en Sous Vide et oplagt køkkenredskab til hverdagskøkkenet. Man kan få den i mange varianter, og størrelsen kan tilpasses den plads man har til rådighed. Derudover er det et redskab, der kan lette madlavningen, da den ofte kan passe sig selv. Og så kan de bruges til alt fra grøntsager til fisk og kød. Princippet består i at man vakuumpakker sin råvare, for herefter at lægge den i et vandbad, der kan holde en fast temperatur. På den måde kan man lægge sit fokus andre steder, ved f.eks. at fokusere på tilbehøret. Man kan på den måde time sin ret, så den er mest optimal, når man serverer den. Selve redskabet fås i mange varianter. Har man god plads kan man købe en Sous vide-maskine, der endda pynter på køkkenbordet. Hvis pladsen er mere trang, kan man købe en Sous vide-stav og bruge den i en gryde. Det er nemt at komme i gang og kun din egen fantasi sætter grænser for, hvad du kan opnå.

 

Kommentarer lukket til Det personlig køkken er vigtig for madglæden