Blogindlæg

Blomster til boligen

Jeg faldt over en blomsterguide fordi jeg googlede da jeg skulle finde ud af hvad for nogle blomster man giver til en konfirmand, jeg havde simpelthen glemt der var roser.

NÅ men søgningen fik mig til at tænkte over det blomster betyder og hvad folk ligger bag dets betydning, her faldt jeg over guiden: Sådan giver du blomster. Når man ser på hvad blomster man har i det private hjem for at lidt gøre det ekstra ved ens boligindretning er blomster ofte en god og flot måde til at live det hele lidt op på. Men hvad udstråler de forskellige blomster og hvad associerer man med de forskellige blomster typer? Jeg har sakset lidt fra guiden og kommer her med mine tanker.

Her er der lidt om farverne:

Farven purpur udstråler en form for stolthed

Farven grøn viser glæder og venskab

Farven mørkerød betyder ”jeg savner dig” og er derfor oplagt til Valentines

Farven rød betyder kærlighed

Farven Rosa betyder forelskelse Er derfor også veloplagt til Valentines Day.

Farven hvid er en jomfruelig farve

Farven Lilla betyder held og lykke

Farven Blå betyder troskab

Farven Lyslilla betyder beundring

Farven Gul betyder enten falskhed eller lykke så pas lidt på men den.

Nu er der står på de forskellige farver og hvad de betyder, men selve guiden skriver også om blomsternes symbolik, altså hvad de enkelte blomster betyder.

Tager man blomsten dahlia, så betyder denne blomst styrke og overflod. En blomst som lige som den gule farve har en dobbelt betydning er liljen, som udgangspunkt betyder den uskyld og at man er ”ren” men den er også kendt som dødens blomst og derfor bruges den ofte til begavelser, så hvis den står i en flot buket i din stue kan forskellige mennesker tænke forskelligt om netop denne blomster.

Netop det med hvad folk tænker om de forskellige blomster er vigtig og derfor syntes jeg også guiden giver et sjov indblik på hvad man tænker om de forskellige farver. Jeg personligt kender ikke til nogle mennesker som har det stramt med bestemte blomster men det er klart der er nogle helt klart no goes. Jeg tror f.eks. det ville være forkert at give ens kæreste Liljer, så er det bedre med roser. Eller at give en konfirmand en solsikke når de andre for roser ville også se sjov ud selvom en solsikke betyder at personen man giver den har fornuft og storsind, hvilket meget godt passer med en konfirmand.

Nå men jeg ville lige dele denne blomsterguide med jer, jeg syntes selv den gav et godt indblik i hvad man skal og ikke skal. Derfor skal du også tænkte på det signaler du sender når du har en buket blomster stående som en del af din bolig, vil du ikke hellere udstråle kærlighed end falskhed?

Kommentarer lukket til Blomster til boligen