Blogindlæg

3 tips til at få valgt den rette seng

Skal du have en ny seng? Det er ikke altid nemt, da der er rigtig mange forskellige muligheder at vælge imellem. Hemmeligheden i at vælge den rette seng handler faktisk om at kende sig selv; hvis du ved, hvad du vil have, bliver det meget nemmere at finde det.

1: Kend dine præferencer

Når du skal vælge seng, skal du vide, hvad du godt kan lide at sove i. Det handler for eksempel om sengens madras. Nogle mennesker kan godt lide at madrassen er hård; det giver en fast og stabil oplevelse, som flere finder komfort i. Andre foretrækker en blød madras, som man synker ned i, når man lægger sig på den. Ved du, hvad du bedst kan lide? Find ud af, hvad dine behov inden for senge er, så du kan begynde at prioritere, tilvælge og fravælge i blandt de senge, som du overvejer at anskaffe.

2: De vågne timer

Det kan også være en god idé at tænke over, om du kommer til at bruge sengen i dine vågne timer. Engang imellem har man jo brug for en pause til at slappe af i, og hvis ens seng er komfortabel, er det meget naturligt at holde pausen der. Hvis du ved, at du har tendens til at slappe af i din seng om dagen, kan det være en god idé at vælge en seng med elevation. Det betyder, at hovedenden og fodenden kan køres op og ned, så du kan indstille sengen efter din komfort. Det er perfekt, hvis du for eksempel har et fjernsyn i soveværelset, eller hvis du læser en bog i sengen.

3: Sengens størrelse

Sengens størrelse er også vigtig. Som tommelfingerregel plejer man at sige, at sengen skal være 10-15 centimeter længere end den person, der sover i den. Deler du din seng med en anden, skal sengens længde baseres på den af jer, som er højest. Er en af jer meget høje, kan man få senge specielt lavet til dem på omkring 2 meter. Sengens bredde har selvfølgelig også noget at sige, men I ved bedst selv, hvor meget plads der er brug for.

Sov godt i den bedste seng

Hvad har du brug for i en seng? Så snart du kender dine egne behov og præferencer, bliver det meget nemmere at finde den seng, som du har brug for. Når der er styr på størrelse, elevation og madras, kan du trygt forvente en god nats søvn.

 

Kommentarer lukket til 3 tips til at få valgt den rette seng