Blogindlæg

Undgå unødig spildplads derhjemme

Er der en følelse der er bedre end at kunne fylde sit i forvejen alt for fyldt køkken eller bryggers med flere gadgets? Eller det hjemmekontor, der møjsommeligt er blevet indrettet i forbindelse med hjemmearbejde under diverse nedlukninger, som nu måske mere er et pulterkammer end et kontor?

Det er lækkert at have ting, som er ens egne, og som man har når man skal bruge dem. Dog kan det være et stort logistisk mareridt at have diverse maskiner hele tiden. Det sammenholdt med hvor sjældent man ender med at bruge dem, kan derfor være med til at genoverveje om der er nogen grund til at eje frem for at leje.

Diverse køkkenmaskiner

Indrømmet: Nogle ting kan virkelig være smarte at have, fordi man bruger dem til dagligt. Det kan være en røremaskine og måske en slowcooker og lignende. Men hvis du tager hånden på hjertet, hvor ofte bruger du så din ismaskine, dehydrator eller pastamaskine? Nogle af tingene kan lejes eller lånes privat, men når det eksempelvis kommer til slush ice maskine leje, så er det bedre at leje hos en professionel der har styr på fødevaresikkerheden og kan hjælpe dig hvis et går galt.

Leje af softice maskine kan gøre det ud for din ismaskine. Herefter kan du selv vælge om det skal spises nu og her (hvilket de fleste vælger), eller om det skal gemmes til den næste store fest. Hvis det er for dyrt at leje, kan du være heldig at kende en som du kan låne af, men igen så er det værd at overveje fødevaresikkerheden når du lejer produkter der har kontakt med det du indtager. Der er en grund til at der er skrappe regler i forhold til håndtering, rengøring og meget andet.

Popcornmaskiner er også blevet populært, og de fås heldigvis i mindre og praktiske størrelser, men igen: Mange bække små! Har du virkelig brug for alle de gadgets, fordi du holder biografaften eller børnefødselsdag få gange om året?

Haveredskaber

Haveredskaber er bare praktiske at have, men er der nogen grund til at du har samme maskiner som alle andre på villavejen? Det fylder derhjemme, og ”den bedre halvdel” synes at det fylder. Hvis du slår græs en time, en gang om ugen, hvorfor skal du så have en plæneklipper de øvrige 167 timer der er på ugen? (Ok – noget af tiden sover du, der regner, der er arbejde osv., men man kan uden problemer deles nogle stykker om samme maskiner).

Fordelen ved at deles om maskinerne er også, at i måske kan få nogle maskiner i bedre kvalitet end i ellers ville vælge, med større effektivitet og bedre resultater til følge.

Dog skal du lige huske på, at det ikke nødvendigvis er alle der er lige gode ved tingene. Bliver de vedligeholdt, er de til at få fat i, når de skal bruges osv. Derfor skal du selvfølgelig kun gøre det med nogen som du har en god fornemmelse af.

Kommentarer lukket til Undgå unødig spildplads derhjemme