Blogindlæg

Brugsspor og slid på komposit terrasse

Uanset hvilken terrasse man har, kan man ikke undgå at terrassen får lidt brugsspor i årenes løb.

Dette sker uanset om du har en terrasse af fliser, træ eller kompositplanker.

En terrasse der ligger frit udendørs vil unægtelig blive udsat for de vejrlige forhold vi har i Danmark.

Derfor skal man selv sørger for at få fjernet grene, blade, alger og andet skidt fra sin terrasse, for at man hele tiden har en flot overflade på sine terrasseplanker.

Ydermere kan man ikke undgå at der i årenes løb vil sætte sig brugsspor i plankernes overflade, når stole, din grill, plantekrukker og andre have elementer vil blive flyttet rundt på terrassen.

Det er selvfølgelig en god ide at bruge filtdutter under sine møbler og de have elementer man gerne vil have til at stå på sin terrasse og ligeledes bruge en form for måtte under sin gril og sit bord, for at undgå at fedtpletter og lign. Sætter sig på terrassen.

Man kan med fordel installere et halvtag over sin terrasse og undgå at alt for meget skidt sætter sig på terrassebrædderne.

Men det er et omkosteligt indgreb der ikke nødvendigvis passer ind i din have eller omkring din terrasse.

Vedligeholdelse af komposit terrasse

Når du skal ud og investerer i en terrasse af komposittræ kan det måske være en fordel for dig at overveje at vælge nogle brædder der er i en mørkere udgave med færre riller, da disse er nemmere at vedligeholde og samtidig kan være svære at se mærker og ridser i træet.

Når skaden alligevel er sket og dine terrasseplanker har fået ridser eller andre skader fra møbler der er blevet slæbt hen over terrassen, er der nogle ting du måske kan gøre for at minimerer skaderne.

Det kan dog være svært at få dybe ridser og mærker væk fra kompositplanker lige så vel, som det kan være svært at fjerne dybe ridser og mærker i træplanker.

Hvis du alligevel ønsker at gøre et forsøg på at få ridserne fra dine terrassebrædder fjernet, kan du evt. benytte en mind form for sandpapir eller en stålbørste.

Hvis du bruger en stålbørste eller sandpapir på din komposit terrassebrædder vil du kunne opleve at der forekommer nuanceforskelle på de behandlende brædder og de øvrige planker på terrassen.

Derfor skal man være meget forsigtig når man begynder at behandle sine planker og forsøge at rette op på skaderne.

Nogle gange skal man bare bide i det sure æble og acceptere at terrassebrædder får brugsspor i årenes løb.

Heldigvis er kompositbrædder næsten vedligeholdelsesfrie og kræver derfor ikke maling og oliebehandlinger for at være flotte.

Det kræver blot at man rengør dem jævnligt, så de holder sig fine til de varme sommermåneder, hvor man som udgangspunkt vil bruge sin terrasse mest.

Kommentarer lukket til Brugsspor og slid på komposit terrasse