Blogindlæg

Gode tips til indretning med plakater og kunst

Der er ikke nogen tvivl om, at kunst på væggene i form af billeder, malerier og plakater bidrager med noget helt specielt. Det tager indretningen til nye højder og bidrager både med farver, design og personlighed. Der findes utallige forskellige typer kunst og plakater og hvilke du vælger at have hængende kommer naturligvis an på din personlige smag. Når man skal hænge kunst op er der nogle tips, som er gode at følge, og dem vil vi komme med i denne artikel.

 

  1. Tip

 

Vil du gerne pynte en hel væg til med kunst og plakater? Så kan du enten vælge at gøre det med en løs kant eller en fast kant, alt efter hvad du synes er flottest. Vælger du en fast kant, så er det nemmest at starte fra hjørnerne og bevæge din ind, mens det er lettest at starte fra midten og bevæge dig ud, hvis du vil have en løs kant.

 

  1. Tip

 

Hvis du lader de samme nuancer gå igen, så kan du sagtens bygge en utroligt flot væg op med plakater i forskellige størrelser og forskellige rammer. Har du f.eks. en stor Thy Plakat og en mindre Thy Plakat, så kan de sagtens hænge ved siden af hinanden, så længe farverne passer nogenlunde sammen.

 

  1. Tip

 

Når du hænger plakater, billeder eller kunst op, så tænk ekstra meget over hvilken ramme du vælger. Det er nemlig ikke alle rammer der passer til alle typer plakater eller kunst, så det er vigtigt at du finder en, som ser flot ud sammen med kunstværket. Du kan vælge mellem en ramme, som gør kunstværket mere iøjnefaldende eller en mere anonym ramme, som man ikke så tydeligt kan se.

 

  1. Tip

 

Hvis dit billede skal hænge direkte over et møbel, så er den optimale afstand typisk at der er mellem 15 til 20 cm fra midten af billedet eller plakaten til møblet. Hvis det derimod skal hænge frit, så er den optimale afstand, at der er mellem 145 til 152 cm fra midten af billedet til gulvet. Det kan naturligvis afhænge af husets opbygningen og indretning, men i langt de fleste hjem er disse de optimale afstande.

 

  1. Tip

 

Typisk, så hænger folk udelukkende billeder eller malerier på midten af en væg. Det behøver du dog ikke nødvendigvis. Du må meget gerne tænke lidt ud af boksen og være kreativ med hvor du vælger at hænge din plakat eller malerier. Du kan f.eks. bruge det gyldne snit, når du skal hænge kunstværket op. Det gør du ved at gå 3/8 ind fra hver side af væggene og sætte en streg. Der hvor disse streger snitter hinanden er det vi kalder for det gyldne snit og det er det naturlige punkt for øjnene at hvile på og derfor et godt sted at hænge et kunstværk.

 

Kommentarer lukket til Gode tips til indretning med plakater og kunst