Blogindlæg

Sådan hjælper du familien til en sundere mund

Det er nemt nok at researche og forstå tandhygiejne selv, men har man børn, bliver det pludselig ens ansvar også at informere dem om det. Sunde tænder er vigtigt for mennesker i alle aldre, så selvfølgelig skal børnene læres om emnet. Men hvordan griber man den situation bedst an?

Lær børnene om tandhygiejne

Det kan være en god idé at sidde ned med børnene og forklare dem nogle basisprincipper omkring mundhygiejne. Selvfølgelig kommer det lidt an på barnets alder, hvordan man forklarer dem det bedst. Heldigvis er der mange letforståelige billeder online, som du kan pege på, for at vise barnet en visualisering af det, du taler om. Er I hos tandlægen, vil der ofte være forskellige modeller og tegninger, som også kan forklare situationen. Børn kan godt lide at vide hvorfor, de skal gøre ting. Ingen mennesker kan lide at gøre noget, som de ikke ser et formål med.

Gør tandbørstning til en vane

Derudover er det super vigtigt, at tandbørstning bliver til en vane. Når de er helt små, er det ikke helt nemt endnu. Det skal stadig gøres hver dag og hver aften, men det fungerer bedre som en vane, når de er gamle nok til at børste tænder selv. Du skal ikke have dage, hvor du siger, at de ikke behøver at børste tænder den dag. Hvis de allerede er trætte af at børste tænder, kan de bruge det som en undskyldning fremover for at undgå det. Derfor skal du lade som om, at der slet ikke er en mulighed for ikke at børste tænder. Med tiden vil de bedre kunne forstå det, men som små må man som forælder pudse lidt på historien, hvis det er nødvendigt.

Husk tandlægebesøg

Tag børnene med til tandlægen, også hvis det ikke er dem selv, der skal undersøges. Når de ser dig blive tjekket, kan de se, at det ikke er farligt. Både børnene og dig selv skal tjekkes regelmæssigt, så du sikrer jeres tænders sundhed. Hverken du eller børnene har lyst til at gå igennem problemer såsom tandkødsbetændelse; så er det alligevel nemmere med de regelmæssige tandlægebesøg.

Forberedt på fremtiden

Når du lærer børnene om mundhygiejne, forbereder du dem på fremtiden. Det kan godt være, at de mister deres mælketænder, men til den tid vil de være ordentligt klædt på til deres rigtige tænder. Du gør dine børn en tjeneste, når du fortæller dem, hvordan de bedst passer på deres tænder.

 

Kommentarer lukket til Sådan hjælper du familien til en sundere mund