Blogindlæg

Har din have brug for et forfængeligt touch?

Sidder du også synes, at der noget din have mangler? Det kan være at du allerede har købt planter, bede og ude udstyr – eller i hvert fald gjort dig overvejelser over pågældende. Uanset hvilken situation du befinder dig, kan du stærkt komplimentere din have med et hegn.

Der er findes dog et hav af forskellige hegn typer og løsninger, hvorfor det er vigtigt, at du gør tanker om, hvad din have har af betydning.

Hvilken betydning har din have?

Det kan lyde som noget af et filosofisk spørgsmål, men uden at gå i detaljer med noget eksistentialisme, så har mange haver forskellige formål og dermed betydninger.

Nogle personer ønsker minimal form for vedligeholdelse, hvorfor de har haver der udelukkende består af nogle hække og græsplæner. Hvorimod andre har frodige oaser af haver med en masse blomster bed og planter. Herudover har nogle haver små eller større afskærmede rum, der giver haven nogle hyggelige afkroge.

En have kan have mange formål, betydninger og dermed personligheder. Du kan se dine have som en ekstra afspejling af din personlighed – lige såvel at dit hjem afspejler dig. Herunder kan du se din have, som en slags kulisse med dit hjem i baggrunden. Den understøtter og kan understrege dit hjems udstråling såvel som det modsatte.

Hegn til understregning

Med brug af tøj som analogi, kan din have opfattes som noget af husets beklædning, hvilket eksempelvis kan være et par bukser. Du kan her se hegn som et par sko, der kan komplimentere hele dit hjems samlede udseende – eller gøre det modsatte.

Det handler her om at vælge et hegn ud fra, hvad du ønsker at dit hjem skal udstråle, men også af hvor meget vedligehold du ønsker at stå med. For eksempel, ønsker du et mere ekstravagant udtryk til dit hjem, kan et smedejernshegn være en god løsning. Ønsker du et hegn med et traditionelt udtryk, men som kræver minimal vedligeholdelse kan et PVC hegn være et godt valg. Denne hegnløsning har de samme karakteristikker som et hvidt stakit hegn af træ, hvorimod PVC er lavet af særligt hårdt plastik (PVC). Dette medvirker til at hegnet er UV bestandig, samt at det ikke kan ruste eller gå i forrådnelse med tiden.

Tidligere nævnte er blot nogle få eksempler ud af mange, hvorfor det kan være det værd at selv undersøge de forskellige muligheder, når du har fundet ud af med dig selv, hvilket udtryk din have skal give dit hjem. Med den rigtige hegnløsning kan du give dit hjem et friskt pust af forfængelighed, der kan være med til at vender forbipasserendes og naboers hoveder. Afhængigt af den udvalgte løsning, kan du samtidigt også få privat liv for uvedkommende blikke m.m.

 

 

 

Kommentarer lukket til Har din have brug for et forfængeligt touch?