Blogindlæg

Det perfekte forbrændingstoilet til kolonihaven

Det lille frirum

Kolonihaven er elsket af mange danskere som det lille fristed med have. I nutidens travle hverdag giver kolonihaven god mulighed for at koble helt af og komme lidt væk fra rutiner og stress uden at skulle rejse alt for langt væk fra sit eget hjem. Ofte ligger kolonihaven nemlig inden for kortere rækkevidde fra ens bopæl, så man uden alt for stor planlægning kan komme derud.

Kolonihavehusets udvikling

Selve kolonihavehuset har ændret sig meget i tidens løb og findes i dag både i den oprindelige helt skrabede udgave, hvor der ikke er meget andet end fire vægge og et tag. Det er nærmest et skur uden isolering. I den anden ende finder man den moderne luksusudgave med enorm høj komfort og et udseende som i nogle tilfælde slet ikke ligner det traditionelle kolonihavehus længere. Her er både køkken og fuldt toilet med bad.

 

Toiletforhold

En ting der kendetegner en stor del af de danske kolonihavehuse er, at der ofte ikke etableret kloakering eller rindende vand, men blot strøm. Det betyder også at der heller ikke er installeret toilet i hovedparten af de danske kolonihavehuse.

 

Toiletløsninger

Med tiden er der kommer flere alternative løsninger til det klassiske toilet i form af fx muldtoilettet eller separationstoilettet.

 

Muldtoilettet er i bund og grund det samme som et komposttoilet. Det fungerer ved at man placerer toilettet over et hul i jorden, hvori der er placeret noget næringsrigt muld. Efterladenskaberne blandes med mulden og bliver omdannet til helt naturlig kompost som herefter kan fjernes en gang imellem alt efter toilettets kapacitet.

 

Separationstoilettet er en anelse mere avanceret. Det fungerer ved at adskille væske fra de faste efterladenskaber i to huller nede i selve toilettet. Væsken og faste efterladenskaber ledes til hver sin tank, som tømmes periodisk alt efter hvor hurtigt de fyldes op.

 

Forbrændingstoilettet

En tredje og spændende løsning er forbrændingstoilettet, der som navnet indikerer forbrænder alle efterladenskaber. Det er en fuldt hygiejnisk og renlig toiletløsning som ikke kræver andet end strøm.

 

Hvordan fungerer et forbrændingstoilet

Væske og faste efterladenskaber ryger ned i et fuldstændigt lukket forbrændingskammer. Her afbrændes det ved en høj temperatur. Slutproduktet er blot en smule steril aske, som nemt kan smides ud i skraldespanden eller i havebedet. Efter 100 toiletbesøg vil mængden af aske ikke fylde mere end en kaffekop. Dette betyder samtidig at askeskuffen kun skal tømmes i ny og næ, da den er længe om at blive fyldt op ved normal brug.

Eksempelvis har Puroletts forbrændingstoiletter en askeskuffe på hele 9 liter, så der går ekstra længe mellem tømning. Læs flere fordele her

 

Hvordan bruger man et forbrændingstoilet

Det er utrolig simpelt at bruge et forbrændingstoilet. Før man sætte sig lægges der en papirpose ned i kummen. Når man har afsluttet sit besøg, skubber man ned på en stang på samme vis som, når man skylle ud ved et almindeligt toilet. Dette åbner for forbrændingskammeret og efterladenskaberne ryger ned og er klar til afbrænding.

Timeren stilles og forbrændingen går i gang.

 

En 100& hygiejnisk og renlig oplevelse

Hvis du er interesseret i at se og læse mere omkring forbrændingstoilettet, så kan du finde mere information omkring de forskellige modeller og tilbehør inde på easytoilet.dk

 

Kommentarer lukket til Det perfekte forbrændingstoilet til kolonihaven