Blogindlæg

Dekorér dit hjem med antikke genstande

Dette indhold er sponsoreret.

Indretning af boligen er for manges vedkommende en vigtig sag. Det er her man vil kunne slappe af og føle sig hjemme, det er det sted man ønsker skal emme af en selv, og det er et sted, som man ønsker skal fortælle en hel masse om, hvem man er som person.

Derfor er naturligvis også væsentligt, at man kan indrette sig med møbler, interiør og andre pyntegenstande, der bidrager til hele fortællingen om én selv.

Find genstande med udtryk og personlighed

Selvom man naturligvis kan finde mange moderne, flotte og ikke mindst smarte genstande til boligen i møbelhuse, som alle sammen følger moden, så vil mange finde en stor værdi i at kunne indkøbe boligindretning ad andre veje.

Drister man sig til at kigge i genbrugsbutikker eller på nettet, hvor mange sælger ældre genstande fra deres hjem, kan man finde guld, intet mindre. Og med guld menes der genstande, der passer som fod i hose ind i dit hjem og i den historie, som du ønsker, din indretning skal fortælle.

Et eksempel på en gammel sag, der pludselig kan vise sig værdifuld for en ny køber, er platter. Platter har i en efterhånden fjern fortid været en populær genstand i mange danske hjem, og særligt som gave var den et hit.

Platter kommer i mange udgaver, de fleste kender juleplatterne med de juleglade motiver. Oftest har disse den blå farve som dominerende, hvor der blot er illustreret et motiv i det blå.

Er du mere til lidt farver på væggen, hylden eller i vitrineskabet, er der selvfølgelig også platter, der passer til dét formål. Tag for eksempel et kig på skagens platter. Skagensmalerierne kender du formentlig en del af. Skagensplatter viderefører i vid udstrækning de samme udtryk og stemninger. Ja, der er sågar en del skagensplatter, der er lavet med et skagensmaleri afbildet.

Få varme og god stemning ind i stuen

Stemningen på disse skagensplatter er gennemgående og har som nævnt meget tilfælles med de berømte skagensmalerier. Det er nemlig behagelige associationer som sol, sommer og dansk idyl, man får, når man betragter de betagende motiver på disse flotte platter.

Tag for eksempel platten med motivet ”Fru Krøyer i Haven” eller ”Kunstneren og hans Hustru”, der begge oprindeligt er skagensmalerier, men som altså også er afbildet på disse skagensplatter. Begge motiver fortæller i den grad en varm og rar fortælling om den danske idylliske sommer, hvor kvinder i sommerkjoler på flot vis komplementerer deres mandlige modstykke, der stilsikkert er klædt løse bukser og jakke i sommerfarver.

Netop farverne er for mange også det, der trækker. Skagensplatter er nemlig garant for at bringe varme og sommeragtige farver ind i dit hjem. Farver, der passer ind i enhver indretning, og som personliggør dit hjem mere end så meget andet.

Kommentarer lukket til Dekorér dit hjem med antikke genstande