Blogindlæg

4 grunde til at vælge en ejendomsmægler

Står du og skal have solgt dit hus eller din lejlighed? Denne artikel er med til at kortlægge relevante årsager til, hvorfor du skal investere i en ejendomsmægler, frem for selv at stå for hussalget.

 

En ejendomsmægler kan sortere de ukvalificerede købere fra

 

En ejendomsmægler kan hurtigt finde ud af, hvorvidt nogen, som ser dit hus, er kvalificerede købere, eller blot en der dagdrømmer, eller en nysgerrig nabo. Det kræver et stort arbejde at istandsætte sit hus, hver gang en potentiel køber vil have en fremvisning. Ejendomsmægleren kan hjælpe dig med at eliminere unødvendigt besvær, og fokusere på de fremvisninger med rigtige købere. Ejendomsmæglere er trænede i at stille spørgsmål, som afgør potentielle køberes interesse og motivation for at give et bud på huset.

 

Ikke nok med dette, så kan det være akavet for potentielle købere at få fremvist huset af sælgeren. Uden en mellemmand mellem køber og sælger, kan det give køberen en ubehagelig oplevelse at få en fremvisning på huset. Når sælgeren præsenterer huset, vil køber tilskynde processen for at blive hurtigt færdige, fordi det giver indtrykket, at man trænger sig på.

 

Prisforhandling er vigtigt

 

Selv hvis du har salgserfaring, er du ikke specialiseret i at forhandle om et hussalg. Det har køberens agent til gengæld, og derfor er det mere sandsynligt, at de får succes i forhandlingerne, som betyder, at du får færre penge til dig selv. En erfaren ejendomsmægler har typisk forhandlet hundredvis af huse, og kender derfor alle salgstricksne og signaler at kigge efter. Og du er ikke kun uerfaren, du er også følelsesmæssigt investeret i dette hussalg, som kan føre til irrationelle beslutninger i sidste ende. Der kan også være gældende lokale eller markedstendenser, som er vigtige at vide i en salgsproces. Ejendomsmæglere har fingeren på pulsen, og kender typisk de vilkår, som gælder i forskellige markeder.

 

Du ignorerer ulemperne ved dit hjem

 

Ejendomsmæglere er eksperter i at finde ud af, hvad der får huse til at sælge. De kan gå igennem dit hjem, og udpege de ændringer som skal laves, for at tiltrække flere mulige købere, og få de bedste tilbud. De kan også se de ulemper, som husejeren ikke ser, fordi de kigger på det hver eneste dag. En ejendomsmægler kan også hjælpe dig med at afgøre, hvilken feedback fra potentielle købere som det er værd at fokusere på, for at øge chancerne for salg.

 

Ejendomsmæglere ordner papirarbejdet for dig

 

I forbindelse med et hussalg, er der mange juridiske dokumenter som skal gennemgås og underskrives. En ejendomsmægler kan hjælpe dig med at finde rundt i, hvad du skal have styr på i forbindelse med hussalget, og sørger for at holde din sti ren i forhold til at have den rette dokumentation.

 

Er du interesseret i at sælge dit hus eller din lejlighed? Nybolig Århus C – Bruuns Bro Lejligheder er din rette instans at henvende sig til, i forbindelse med dit hussalg. Bliv kontaktet af en af vores ejendomsmæglere i dag.

Kommentarer lukket til 4 grunde til at vælge en ejendomsmægler