Blogindlæg

Ting at vide, før du køber et plankebord

Når du skal vælge et solidt plankebord til dit hjem, kan der være mange forskellige faktorer at tage til overvejelse. Dette afhænger selvfølgelig af, hvem du er, og hvad du prøver at opnå. Med de mange muligheder kan det være svært at tage stilling til, hvor man skal starte. I denne artikel har vi samlet det du skal vide, før du bevæger dig ud i at købe et plankebord.

 

En af de vigtigste ting i din beslutning, er at vælge hvilken træsort du ønsker, dit bord laves af. Dette kan afhænge af, hvor dit bord placeres, og hvad der passer ind med resten af dine møbler. Vi vil nu gennemgå de mest anvendte træsorter og beskrive egenskaberne.

 

  1. Egetræ

 

Egetræ er meget slidstærkt, og er i stand til at modstå konstant brug, og som også har en tidløs naturlig skønhed, som er meget unik og svær at kopiere. Egetræer har generelt brug for en længere vækstperiode, og derfor har træet en tendens til at koste mere end de øvrige træsorter. Derfor skal det også anses som værende en investering. Egetræ vil også virke tidsløst hvis det bliver behandlet godt. Der er mange forskellige variationer af farven i Eg, og derfor er der mange muligheder i forhold til farverne på træet.

 

  1. Valnød

 

Valnøddetræ har et mørkere, dristigere udseende med nuancer som er alt mellem mørkebrun til kastanjefarvet. Valnød er kendt for at være hårdt og solidt træ, som gør den perfekt til eksempelvis spiseborde. Valnød er generelt en af de mest eftertragtede træsorter, og derfor følger prisen også herefter. Til gengæld vil det med garanti gøre indtryk på familien og gæsterne som kommer på besøg.

 

  1. Fyrretræ

 

Fyrretræs borde er lettere i nuancerne, med flere lyse toner. Denne kan findes i alt mellem creme-hvid og gul. Fyrretræ er generelt billigere end de andre træsorter, men dog stadig slidstærkt og holdbart, som gør det til en fantastisk mulighed som spisebord. Grundet de lyse farver er fyrretræ let at bejdse, som betyder, at man lettere kan opnå sin ønskede farve på træet. Selvom det er robust materiale, er det også relativt let vægtmæssigt, som gør, at det er lettere at transportere og flytte rundt på.

 

  1. Asktræ

 

Ask er en stærk træsort med flotte åretegninger. Denne træsort er grundet dens karakteristika og hårde, slidstærke facon, gør den sig rigtig godt som spisebord eller gulv. Ask træ er særdeles velegnet til, hvis man har mindre børn. Træet kan nemlig klare hårde skrammer og slag fra mange forskellige ting. Asktræ adskiller sig især på nuancerne, idet den har lyse åregange kombineret med det mørke træ, som giver en dynamisk farveprofil, som er anderledes end de øvrige træsorter.

Kommentarer lukket til Ting at vide, før du køber et plankebord