Blogindlæg

Vælg de rette møbler til din indretning

Moderne indretning kan være lidt af en fuglerede at finde rundt i, men det behøver det ikke være. I denne artikel giver vi nogle korte tips til, hvordan du kan vælge de rette møbler inden for en række gængse møbelkategorier til dit hjem.

Til badeværelset anbefaler vi naturligvis, at du altid vælger vådrumsbehandlede møbler, da disse er bygget til at kunne modstå det fugtige miljø, som dit badeværelse typisk vil være. Dette er heldigvis udgangspunktet for langt de fleste typer badeværelsesmøbler, hvadend du er på udkig efter skabe, reoler, brusehylder, vaske eller lignende. En god, basal farve, der passer til langt de fleste badeværelser, er naturligvis hvid, da moderne badeværelser typisk er bygget med enten hvide eller sorte farvetemaer.

Arbejdsværelset

Til arbejdsværelset har du naturligvis behov for et godt skrivebord. Moderne skriveborde fås i et væld af farver og designs, som passer til næsten alle indretninger. Indretningsmæssigt giver det her god mening at parre træsorter med andre træsorter, og gerne i de samme nuancer. For eksempel går lysere træsorter såsom birk, ask og ahorn godt med hinanden, mens mørkere træsorter såsom valnød, mahogni og merbau også går godt med hinanden. Vi anbefaler i udgangspunktet ikke, at du blander lyse og mørke træsorter, da dette nemt kan fremstå forvirrende. Til gengæld kan neutrale farver såsom hvid og sort bruges til stort set alle typer indretning.

Spisestuen

I spisestuen hører spisebordet naturligvis hjemme blandt de vigtigste møbler. I det moderne hjem er spisebordet da også familien eller beboernes samlingspunkt, og det er derfor særdeles vigtigt, at din boligs spisebord lever op til dine indretningsmæssige- såvel som funktionelle krav. Først og fremmest skal spisebordet naturligvis have tilstrækkeligt med pladser, foruden det faktum at der selvfølgelig skal være plads til spisebordet i lokalet. Her gælder de samme generelle farveanbefalinger som til dit arbejdsværelses skrivebord, men herudover er der mere frihed, da din spisestue formentlig vil indeholde flere møbler ind dit arbejdsværelse.

Prioriter den gode belysning

I alle værelser har du naturligvis også et behov for belysning, og udover dine belysningsgenstandes funktionelle formål er de også et glimrende tilbehør til din øvrige indretning. Væg-, loft- og gulvlamper er alle glimrende redskaber til at præge din indretning, og farvemæssigt er der, takket være deres knapt så fyldige tilstedeværelse i det pågældende rum, de står i, rigtig mange muligheder at vælge imellem. Næsten alle farver kan sådan set gå an, forudsat at du vælger al din belysning i den samme farve. Derved giver dine belysningsmøbler din indretning en ekstra sekundærfarve, og dette kan være et storslået supplement til din indretning. Hvis du for eksempel primært har købt dine større møbler (sofa, sofabord, tv-møbel, skabe, reoler med videre) i hvid og nuancer af grå, så kan det være et storslået supplement hertil at indkøbe dine belysningsmøbler i sort.

 

 

Kommentarer lukket til Vælg de rette møbler til din indretning