Blogindlæg

Tag testen – Kan din æstetiske sans klare et solcelletag?

Indretningen af vores bolig er en afspejling af, hvem vi er. Med sociale medier er det ikke længere kun naboen, som får indblik i, hvordan vi lever, når de står og lurer hen over hækken. Vi lukker mere eller mindre fremmede ind i vores liv. Her får de lov til at se helt ind bag husets fire vægge. De ser skænderier, dårlige hårdage, kriser, kernefamilie og værdier. Derfor er der måske også flere, som går op i, hvordan deres hjem er indrettet, og hvad det viser om deres værdier. Med de mange instagrammers og influencers som istandsætter hjem, er det tydeligt at bæredygtighed også har fundet sin plads i indretning af vores huse. Flere finder genbrugsmøbler og upcycler, så de gamle, slidte sager får nyt liv. Det er altså som aldrig før in at være miljøbevidst. Det er ikke længere bare genbrugstøj og affaldssortering. Nej, bæredygtigheden sætter spor i alle dele af vores liv, så det til sidst er en inkorporeret del af vores DNA.  

 

Æstetik eller bæredygtighed – prøv med solcelletag

De mange influencers bidrager netop til at vise, at æstetik og bæredygtighed sagtens kan gå hånd i hånd. Men er der mon en grænse for, hvornår disse influencers sætter bæredygtighed over æstetik. For selvom mange har fundet bæredygtige løsninger på interiør og indretning, er det jo netop, fordi det fortsat har et lækkert udtryk, at de gør det. Hvor mange af disse influencers ville vælge bæredygtighed fremfor æstetik, hvis det virkelig blev sat på spidsen. 

En af de helt store indretningsprofiler i dagens Danmark er den folkelige Sofie Linde. Hun har netop lavet et program, om huset hende og hendes mand købte på Langeland. Hele bygningen var mere eller mindre faldefærdig, men Sofie Linde så muligheder og købte huset. I programmet kan man følge udviklingen i huset. Men hele pointen med programmet er, at Sofie Linde finder alle de charmerende detaljer i huset og inkorporerer det i sin nye, moderne men også bæredygtige indretningsstil. 

Hvis den store, charmerende og flotte villa nu pludselig skulle have solcelletag for at kunne være mere bæredygtig, kunne man have mistanke om, at den gode Sofie Linde ikke ville være begejstret. For et solcelletag passer på ingen måde til æstetikken i den store villa. Et solcelletag vil egentlig bryde med alt, der ellers bliver lavet i huset. Lige bortset fra det bæredygtige perspektiv altså. Så måske hele tanken om bæredygtighed ikke holder til den store test med solcelletag. For i virkeligheden går vi væsentlig mere op i æstetik. Selvom et solcelletag jo på mange måder, netop burde understrege, at man går op i miljø og bæredygtighed. Selvom, og måske lige netop fordi, vi ved, at vores hjem afspejler vores personlighed, kan vores ego altså ikke bære at bryde æstetikken med et solcelletag. 

Kommentarer lukket til Tag testen – Kan din æstetiske sans klare et solcelletag?