Blogindlæg

Gode råd til at holde din have flot

Når du beslutter dig for at have en have, er det vigtigt, at du også gør en indsats for at holde den flot. Selvom det kan være lidt arbejde, er det helt sikkert det værd! I denne artikel vil vi give dig 10 gode råd til, hvordan du kan få din have til at se fantastisk ud året rundt.

 

Så lad os komme i gang!

Vælg de rette haveredskaber

Det første råd vi har til dig, er at du finder den rette haveredskab. Uanset om det er en plæneklipper, en havetraktor eller noget helt tredje, så sørg for at du vælger det redskab, der passer bedst til din have. På den måde vil du undgå unødigt slid på dine redskaber og samtidig holde dem i god stand længere.

 

Nogle gange kan det være svært at finde den helt rigtige haveredskab. Men hvis du er i tvivl, så spørg din lokale havemand eller -kone. De vil med garanti kunne give dig et godt råd eller to!

Få styr på vanding

Næste råd handler om vanding. Det er selvfølgelig ikke noget, man tænker over hver dag, men det er faktisk vigtigt for din have. Sørg for at du har en god vandingplan, så du undgår at oversprøjte eller undervande din have. Også her kan din lokale havemand eller -kone hjælpe dig med at finde den helt rette vandingplan for netop din have.

Lug og gød

Dit tredje råd er at huske at luge og gøde din have. Det er ikke nok bare at vande og klippe græsset, for hvis du ikke passer ordentligt på din have, vil den hurtigt se slidt ud. Sørg derfor for at fjerne ukrudt og blade, så dine planter kan få den optimale mængde af lys og ilt. Og glem heller ikke at give dem den rette mængde gødning – det vil de sandelig takke dig for!

 

Har du ikke lyst til at luge og gøde selv? Så fortvivl ej, for det kan faktisk være meget behageligt at hyre en havemand eller -kone til at komme ud og ordne det hele for dig. På den måde kan du sidde tilbage i sofaen med en god bog og nyde synet af din flotte have!

Lav noget specielt

Det fjerde råd er: Lav noget specielt i din have! Det behøver ikke at være noget stort – måske kan du plante et lille bed med blomster eller lave en hyggelig terrasse, hvor du kan sidde og nyde solen. Husk at det er din have, så gør den unik!

Få inspiration

Noget af det vigtigste, når man vil holde sin have flot, er at få inspiration. Inspiration til hvordan man kan gøre haven endnu flottere eller til hvordan man ordner haven på en anden og måske endda bedre måde. Landhave.dk har en glimrende Haveblog, hvor der også er gode billeder til at blive inspireret af.

 

Det er selvfølgelig ikke alle de råd, vi har til dig. Men hvis du følger disse, så er vi sikre på, at din have vil se flottere ud end nogensinde før! Og husk: Det er aldrig for sent at starte – så grib fat i haveredskaberne og kom igang i dag! Who knows, måske bliver det en af dine yndlingsbeskæftigelser?

Kommentarer lukket til Gode råd til at holde din have flot