Blogindlæg

Sommer & sensommer fester

Nu da vi igen må samles og feste sammen, er der fokus på at samles. Skal du holde konfirmation, bryllup af forskellig karakter, runde fødselsdage mm, så har jeg et bud på at skabe en magisk stemning med lys og blomster.

Men da der stadig er corona risiko, vil en del af festerne her i august og september blive holdt udenfor. Derfor skal vi have pyntet ekstra flot op udenfor med masser af lys og blomster. Skønt ser det ud at fylde glas med blomster og lys og hænge dem op på grene og buske. Det drejer sig om at skabe den hyggeligste stemning når mørket sænker sig.

 

Der er flere muligheder for billige vaser og lysestager, som du selv kan lave.

 

Måske du allerede har gemt en masse tomme syltetøjsglas? Eller også kan du tage en tur forbi og købe en masse forskellige glas – skønt ser det ud, når du har en masse forskellige glas, både mht. facon og størrelse.

De glas som du vil hænge op, skal lige have tilføjet en hank. Brug da sejlgarn, silkebånd, ståltråd eller tråd af messing, kobber eller sølv. Det er afhængigt af tema og hvor fint det skal være. Er du til det fine eller rustikke?

 

Vejledning til hank:

  • Klip hank af tråd / bånd – her bestemmer du selv længden
  • Læg hanken under bund af glas, og enderne op mod glassets krave. Evt. kan du lægge en lille limklat for at sikre placering af hank.
  • Herefter vikler du bånd / tråd rundt om hals på glas (sørg for at hanken ligger inderst)
  • Hæft enden med en pæn knude, eller lim med limpistol eller anden hurtigtørrende limtype
  • Nu skal ender på hanken fastgøres. Dette gøres enten med 2 pæne knuder eller lim.
  • Så er de klar til at fylde med bloklys eller med fyrfadslys

Hvis du skal bruge lidt ekstra guidning, så har jeg lavet et blogindlæg om det at lave hængende lygter til lys

 

Glas tema og dejlige fester.

 

Går du med glas tema til fester både til lys og blomster, så ser det skønt ud med glas i forskellige størrelser og former på bordene fyldt med blomster. Du kan enten købe et mix af glasvaser eller fortsætte tema med syltetøjskrukker.

 

Ønsker du ikke et stort blomsterbudget, så gå en tur i naturen hvor du kan samle de smukkeste græsser, måske krogede grene med små æbler og andre skønne blomster og bær. Dette er helt gratis. Hvorfor ikke gøre brug af denne mulighed? Og så er den oveni købet bæredygtig da det ikke er blomster som transporteres langt. Så gå en tur i naturen, nyd en forhåbentlig dejlig sommerdag og tag fine blomster med dig hjem. Så kan du sætte tjektegn ved blomsterne.

 

Spring ud i DIY til din fest….. god fornøjelse.

Kommentarer lukket til Sommer & sensommer fester