Blogindlæg

Praktiske vægure til boligen

Vækkeuret ringer kl. 6.30. Mødet starter kl. 9.00. Din søn skal være til fodbold kl. 14.30. Mor og far kommer til middag kl. 18.

Tiden styrer vores hverdag – alt kører efter klokkeslæt. Og selvom det er rart, at vi kan følge nogle fælles regler om at overholde vores aftaler og komme til tiden, så ville det også være rart ikke på den måde at være slave af tiden. Eller i det mindste føle os mere fri.

Selvom et vægur ikke frigør dig fra at skulle overholde tiden, så vil et ur på væggen et centralt sted i huset minde alle om, hvad klokken er; en diskret reminder om at aftaler skal overholdes.

Hold styr på din tid

Et smukt ur på væggen – for eksempel på din køkkenvæg – ser ikke bare godt ud. Det er også en påmindelse for hele familien om, hvad klokken er. Nu behøver ingen længere at forstyrre hinanden med spørgsmålet: ”Hvad er klokken? Hvad er klokken?”. Bare kig på væggen i stedet for.

For faktum er, at vores hverdag er styret af, at vi skal være et bestemt sted til tiden. Det er derfor, vi har så meget fart på om morgenen. Vi skal stå op, i bad, få tøj på, smøre madpakker, pakke tasker, ud ad døren, osv.

Ved at stå op en halv time før, kan du måske få en følelse af at have god tid om morgenen i stedet for altid at føle dig bagud. Men i det mindste vil et ur på væggen være en støtte for dig, så du hele tiden ved, hvor du er i forhold til tiden. Et kik op – så har du vished.

Et smukt vægur er en del af din indretning

Et ur har flere funktioner. Dets helt basale eksistensberettigelse er, at du hele tiden ved, hvad klokken er. Men faktisk er et pænt ur på væggen også en integreret del af din indretning.

Og ure fås i mange forskellige varianter. Du kan få et moderne ur, som passer med, hvis du har indrettet dig i en moderne stil. Og hvis du brænder for indretning med træ, kan du få et ur, der passer med det look. Ure fås i mange forskellige stilarter, så der er helt sikkert et, der passer til dig.

Og hvis du først kommer så langt at du gør uret til en integreret del af din indretning, så er der ikke langt til at du kan blive en rigtig ur-nørd.

Det er en fascinerende verden af producenter, stilarter og funktioner, der åbner sig op, hvis du først begynder at interessere dig for ure og deres design og historie. Så start med et fint vægur, og tag det videre derfra. God fornøjelse!

Kommentarer lukket til Praktiske vægure til boligen