Blogindlæg

Lav dit eget hjemme fitness

Foretrækker du at træne hjemmefra for at undgå de propfyldte træningsrum i fitnesscenteret? Eller synes du generelt det bare er federe at træne derhjemme i fred og ro?

Så kommer vi her med nogle tips til, hvordan du kan optimere dit hjemme fitness.

Et kompakt hjemme fitness

Bor du i en mindre lejlighed eller vil du bare have sat dit fitness op i et mindre værelse, har vi her nogle gode tips til noget praktisk udstyr.

Man behøver i virkeligheden ikke alverdens plads at træne i. Har man viljestyrken og motivationen kan man komme uendelig langt.

For at udnytte pladsen bedst muligt, bør man lede efter noget fitness udstyr som kan have mange forskellige formål. Det kunne f.eks. være en håndvægt med justerbare vægtskiver. Har man sådan én håndvægt kan man først og fremmest træne arme ved at benytte den som man normalt ville. Men fordi den har aftagelige vægtskiver, kan de altså også bruges på andre måder.

Du kan tage en vægtskive i hver hånd og træne skuldre, eller holde et par vægtskiver imens du laver mavebøjninger mm.

Prøv generelt at være kreativ med hvert enkelte stykke træningsudstyr du har, og brug det på så mange måder som muligt.

Hjemme fitness udstyr

Man kan anskaffe sig rigtig mange smarte redskaber til sit hjemme fitness. Man behøver nemlig ikke de helt store maskiner de har i fitnesscenteret, eller de store bænkpres stationer. Du kan nemt få fingrene i noget fitnessudstyr med flere funktioner.

Udover ovenstående eksempel med justerbare håndvægte er der altså meget træningsudstyr der kan bruges forskelligt. Endnu et træningsredskab kunne være træningselastikker. Disse kan bruges til at træne fx triceps, skuldre, lår, baller – ja, lige hvad du ønsker.

Vi anbefaler også at du anskaffer dig en ordentlig træningsmåtte. Her bør du have i tankerne om det skal være en lidt tyndere yogamåtte, så der er mere jordforbindelse, eller en tykkere træningsmåtte med ekstra støtte.

Øvelser til hjemme fitness

Det kræver ofte, at man har lidt kreativitet, når man skal lave hjemmetræningsøvelser.

Har du brug for at træne bryst, men ejer ikke en bænkpres station?

Læg dig på en træningsmåtte med et par håndvægte og sæt i gang

Vil du gerne træne triceps men har ikke en kabelmaskine?

Så vend ryggen mod din sengekant eller en stol og placer hænderne på kanten og begynd at lave nogle dips.

Voila! Hold kreativiteten kørende, og du vil aldrig løbe tør for træningsøvelser.

Kommentarer lukket til Lav dit eget hjemme fitness