Blogindlæg

Lad ikke terrariet ødelægge stuens indretning

De fleste af os sætter pris på et pænt og ryddeligt hjem, men der er næsten altid en torn i øjet et eller andet sted. For os med terrarie-dyr er det ofte terrarie-omgivelserne, der volder problemer. Her får du et par tips til nemme løsninger.

Terrariet i sig selv er sjældent problemet

Ofte er selve terrariet faktisk et positivt og dekorativt element i rummets indretning. Her har vi brugt timer og dage på flotte korkbaggrunde, grønne planter, små dekorative nips og den helt rigtige LED-belysning.

Hos mange har terrariet ligefrem fået en af de prominente placeringer i stuen, for dyrene er trods alt en vigtig del af hverdagen – ikke et ondt ord om det.

Derimod er der ofte en masse tilbehør uden for terrariet, som står og roder fælt. Oh her er der næsten altid plads til forbedringer.

Er din beholder til insekter præsentabel?

Mange terrariedyr (som f.eks. kamæleoner eller andre reptiler) skal fodres med levende insekter, som skal opbevares. Og det er et af de steder, hvor det går galt for mange.

Det kan være fristende at købe en billig plastkasse fra byggemarkedet, lime et net i og smide insekterne derned. Det fungerer uden tvivl i forhold til det praktiske, men det fungerer IKKE rent æstetisk. Især ikke, hvis du over tid har fået samlet en stribe beholdere, der er forskellige i både orm og farver.

Du kan få en langt mere strømlinet stil, hvis du køber færdige insektkasser. Det kunne f.eks. være insektkasser som denne: https://insektorama.dk/koeb/stor-ventileret-insekt-kasse-2/

Alternativt kan man have flere små billigere faunabokse som f.eks. https://insektorama.dk/koeb/faunaboks-til-insekt-opbevaring/

Hvis der senere bliver behov for at udvide, kan du købe yderligere opbevaringskasser og være sikker på, at stilen holdes.

Hvad med kalk, vitaminer og andre småting?

Hvis du er, som folk er flest, har du garanteret diverse bøtter med vitaminer og andet tilbehør stående oven på terrariet eller på bordet ved siden af. Det er en lavpraktisk og bekvem løsning, men det ser rodet ud!

Brug i stedet et skab under terrariet eller i nærheden, hvor al den slags kan gemmes af vejen. Indrømmet – det tager måske lige 30 sekunder ekstra at finde det frem, men det er altså givet godt ud.

Vi kan hurtigt vænne os til den slags rod, og ikke være i stand til at se det. Men tro mig – når det bliver gemt væk, vil du pludselig kunne se forskellen. Og i hvert fald vil dine gæster sætte pris på den lille ekstra ulejlighed. Husk, at det er førstehåndsindtrykket, der tæller.

Husker du rengøringen?

Terrariedyr lugter sjældent, men det gør deres efterladenskaber selvsagt. Problemet med den slags er, at vi lynhurtigt vænner os til lugten, når vi færdes der til dagligt.

Lugten er typisk ikke specielt slem, men den er der, og når en gæst træder ind udefra, vil den være meget tydelig for at nyt sæt næsebor. Så husk en lidt hyppigere rengøring, end du måske selv følger er nødvendig.

Kommentarer lukket til Lad ikke terrariet ødelægge stuens indretning