Blogindlæg

Hvordan pudser jeg facaden på huset?

Er du træt af din gamle husmur? Vil du gerne ændre udtrykket på dit hjem? Det er en rigtig god løsning at pudse facaden på huset, hvis du gerne vil give huset et friskt nyt look. Det er et omfattende projekt, som er alt det hårde arbejde værd, så længe det bliver gjort ordentlig.

Sørg for at muren er fri for skader

Før du går i gang med at pudse facaden, skal du tjekke om muren på dit hus er i god stand. Selvom mursten er enormt holdbare, og ikke kræver nogen særlig form for vedligeholdelse, så kan der godt komme små skader eller løstsiddende sten.

Derfor er det vigtigt, at du reparerer muren først, før du går i gang med at pudse facaden. Murer Brøndby kan hjælpe dig med eventuelle reparationer af din husmur og derefter klare facadepudsningen, så dit hus ser nyt og flot ud igen.

Gør muren klar til pudsning

Forbehandling af husmuren er alfa og omega for at du får en god pudsefacade. Kig muren grundigt efter for alger, mos, svamp og udblomstninger, som skal fjernes. Derudover skal husmuren have en grundig omgang rengøring, så støv og snavs ikke sidder på stenene.

Hvis du har gamle maler eller mørtelrester siddende, skal dette også fjernes. Ofte kræver klargøring af husmuren behandling med en højtryksrenser, så du effektivt får fjernet alle de uønskede rester og skidt.

Forskellige metoder til pudsning

Når husmuren er rengjort, så er den klar til selve facadepudsningen. Det er ikke umuligt selv at klare facadepudsningen, men det kræver at du har godt styr på teknikken. Der er flere muligheder for facadepuds, som du kan vælge imellem. Metoden af pudsning afhænger af, hvilket udtryk du gerne vil have på muren.

Hvis du lægger dækkende puds, så tildækkes de bagvedliggende mursten fuldstændig og huset får en helt ny facade. Med tyndpuds kan man derimod godt skimte murstenene bag det tyndere lag. Du kan også vælge indfarvet puds, som kommer i forskellige nuancer, så er du fri for at male over efter du har pudset facaden.

Hver en metode kræver forskellige blandingsforhold. Det vil sige du skal have godt styr på, hvor meget vand dit puds skal opblandes med for at det får den rette konsistens til at sprede på huset. Hvis du gerne vil opnå en fuldkommen dækkende effekt med fuldpuds, kræver det også op til flere lag af facadepuds og eventuelt armeringsnet bag overfladen.

Kommentarer lukket til Hvordan pudser jeg facaden på huset?