Blogindlæg

Gardiner – hvilke skal du vælge?

Når du skal vælge dine gardiner, så er det ikke bare et spørgsmål om at finde dem, der passer til dine vinduer. Du skal også tage stilling til, hvilken funktion de skal have. Gardiner er nemlig ikke bare dér for at passe til indretningen. De har også en række andre funktioner, og derfor er der noget at tænke over, før du vælger dem.

Sollys og varme

Når solen står højt på himlen, kan det gøre det utrolig varmt i boligen. Og selvom vi nyder solskinnet, så kan det være svært at holde ud i længere tid. Derfor er det en god idé at have nogle gardiner foran vinduerne, der kan holde lidt af solens stråler ude. På den måde kan du undgå for meget varme i boligen.

Det er dog ikke alle gardiner, der er lige gode til dette formål. Gardiner med en meget tæt vævning er bedre til at holde på varmen end de helt tynde gardiner. Hvis du gerne vil have en økonomisk god løsning, kan billige persienner være en god idé. Men de har ikke samme udseende som gardiner, og det skal du også have med i dine overvejelser.

Privatliv

Hvis du bor i hus eller lejlighed med mange store vinduespartier eller store glaspartier, så kan det være svært at undgå at føle sig lidt eksponeret for omverdenen. Hvis du har brug for lidt mere privatliv i dit hjem, så kan det derfor være en god idé at investere i nogle mørkere gardiner eller gardiner med en tættere vævning. På den måde kan du undgå at folk fra gaden kan se direkte ind i dit hjem eller føle dig generet af solens stråler.

Stil og farver

Selvom de fleste boliger har brug for nogle praktiske gardiner foran vinduerne, så betyder det ikke, at de skal være kedelige eller upersonlige. Der findes i dag mange forskellige valg, og du kan derfor sagtens finde gardiner, der passer til netop din smag og dit hjem. Hvis du gerne vil have noget, der skiller sig ud, kan du fx gå efter gardiner med et mønster eller forskellige farver. Til gengæld kan du også sagtens få gardiner i et enkelt farvevalg, der er mere diskrete. Det handler om at finde nogle gardiner, der passer til dig og din stil.

Hvilken længde skal de være?

Det er ikke alle boliger, der er bygget ens. Og derfor er det ikke alle vinduer, der er bygget ens. Det betyder, at gardinerne heller ikke behøver at være lige lange. Hvor meget du skal fokusere på gardinernes længde, beror på, hvad du vil opnå med dem. Hvis du gerne vil have et ensartet udseende, så kan det være en god idé at gå efter nogle lange gardiner, der dækker hele vinduet. På den måde slipper du for at undre dig over, om de er lige lange.

 

Kommentarer lukket til Gardiner – hvilke skal du vælge?