Blogindlæg

Beskyt dine øjne foran computerskærmen

Det er almindeligt at bruge meget tid foran en computerskærm nu til dags. Om det skyldes dit arbejde, hvor du bruger computere, eller din fritid, hvor du spiller computerspil eller blot nyder at streame serier eller surfe på nettet, er ligegyldigt.

Det lægger alt sammen pres på dine øjne, og du kan derfor drage gavn af blå lys briller i dansk design.

Blåt lys?

En computerskærm afgiver en bestemt slags lys, blåt lys, som belaster dine øjne. Naturligt blåt lys, som det fra solen, holder os vågne, hjælper vores hukommelse, humør og giver os energi, men kunstigt blåt lys fra digitale skærme er meget skarpt, og så forhindrer det os i at skabe melatonin.

Melatonin er utrolig vigtigt, da det er dette stof, der hjælper os med at blive søvnige. Derfor er det ikke smart at sidde foran skærmen sent om aftenen, da det kan gøre det vanskeligere for dig at komme i seng.

Beskyt dit syn

Blå lys briller – også kendt som gaming eller blue light briller – beskytter dig mod det blå lys fra dine digitale skærme, så din krop lettere kan producere melatonin. Det er sundere for dig, når din døgnrytme ikke forskydes eller på andre måder afbrydes, så det er en god idé at købe gaming briller i dansk design.

Med denne type briller kan du mindske mange problemer. Du vil få færre hovedpiner og spændinger i hovedet, samt øge dit fokus, energi og produktivitet. Og så vil du naturligvis ville kunne falde lettere i søvn, da din melatoninproduktion ikke afbrydes i en nær så voldsom grad.

Oplever du ofte søvnbesvær? Så kan din skærmtid altså være problemet. Overvej at lægge computeren væk mindst en time eller to før sengetid og supplér dette valg med blå lys briller. På den måde får du forhåbentlig lettere ved at sove.

Kommentarer lukket til Beskyt dine øjne foran computerskærmen