Blogindlæg

Forårsklargøring af sommerhuset

Efter en lang vinter står foråret nu endelig for døren.  Det er tid til at komme ud og nyde det gode vejr, men er du en af landets mere end 200.000 sommerhusejere, så er der dog lige nogle praktiske opgaver, som skal løses først.

Efter en lang og kold vinter kan sommerhuset nemt se lidt trist ud, men med nogle få småjusteringer, så kan sommerhuset nemt gøres klar igen.  Her følger en række tips der kan hjælpe dig i den rigtige retning.

Vedligeholdelse af træværket

Er husets nuværende farve blevet slidt og trist, så er det tid til at fatte pensel og maling, så husets ydre kan blive piftet op.  Har du mod på lidt mere, så overvej om det ikke er tid til en ny farve, så sommerhuset kan få et nyt og frisk look.

Udskiftning af døre og vinduer

Udskiftning af døre og vinduer er et overkommeligt projekt, som du selv kan klare, hvis du er skrap til gør-det-selv opgaver og besidder en smule håndværkersnilde. Hvis ikke, så få fat i den lokale tømmermester til at hjælpe med opgaven.
Overvej om ikke vinduerne skal være i et vedligeholdelsesfrit materiale (træ/alu), så du de næste mange somre ikke behøver at bekymre dig om løbende maling og vedligeholdelse.  Betal også lidt ekstra for at få et termoglas i med en høj isoleringsgrad, så du måske kan forlænge sæsonen i sommerhuset et par uger i forår og efterår.

Er yderdøren af ældre årgang, så overvej en udskiftning til en ny moderne dør, der med en frisk stil og farve kan give huset et helt nyt look.  En simpel ting som en dyr yderdør kan gøre en kæmpe forskel for sommerhusets ydre – noget som både dig selv og din familie kan nyde.  Ved udleje af sommerhuset, så er det også noget dine gæster vil sætte pris på.

Giv terrassen en make-over

Sommerhuset terrasse er om sommeren husets vigtigste ”rum”.  Det er her man bruger adskillige timer om sommeren på hygge, solbadning og grillmad.   Gør terrassen sommerklar ved at investere i nye havemøbler, nye hynder, en ny grill eller nye solsenge. Trænger der til lidt hygge, så pynt op med plantekrukker.  Er terrassebrædderne blevet triste at se på, så forkæl dem med en omgang olie.

Få styr på græsplænen

Endelig så må man ikke glemme haven, hvis da ikke sommerhuset er placeret på en naturgrund.  Efter vinteren trænger græsplænen sandsynligvis til lidt pleje, som kan klares med lidt kalk og naturgødning.  Er det helt slemt med eksempelvis mos, så overvej at køre plænen over med en plænelufter.  Afslut med en græsslåning og husk at klippe plænen regelmæssigt.  Pas på ikke at tage for meget i starten, så sæt klippehøjden forholdsvis højt de første uger.  Når plænen så rigtig begynder at gro, så sænk klippehøjden til den ønskede højde.  Det giver en rigtig fin plæne til sommerens hygge og aktiviteter.

Kommentarer lukket til Forårsklargøring af sommerhuset