Blogindlæg

Flere vælger et blødgøringsanlæg

I dag er der flere og flere personer som vælger at få et blødgøringsanlæg i deres bolig. Dette skyldes både økonomiske og miljømæssige fordele. Blødgøringsanlæg er blevet meget populært i nybyggerhuse og ved renovationer, men det kan også være en rigtig god investering hvis du er bosat i en bolig af ældre dato.

Hvad gør et blødgøringsanlæg?
Et blødgøringsanlæg installeres i dit hus efter stophanen og placeres altså som det første, hvor vandet kommer ind i dit hjem. Blødgøringsanlægget går ind og fjerner kalken i dit vand, således at vandet blødgøres og dermed betegnes som blødt vand i stedet for hårdt vand. Alt vand der kommer igennem blødgøringsanlægget, får fjernet kalken og det er derfor det skal stå som det første i dit hjem. På den måde får du nemlig kalkfrit vand i alle dine rør og varmtvandsbeholder. Dette er en fordel fordi der dermed ikke vil samle sig kalkaflejringer i dine rør og i din varmtvandsbeholder. Det betyder at du får et langt bedre udbytte af din varme, da der ikke skal bruges energi på først at opvarme kalken i rørene og derefter selve rørene så de kan varme. Det vigtigste ved et blødgøringsanlæg, er at du du kan se frem til et næsten 100% kalkfrit hjem.

Spar 30% på dit energiforbrug med et blødgøringsanlæg
Der er lavet undersøgelser som viser, at du kan spare helt op til 30% på dit energiforbrug. Dette skyldes at det ikke alene er dit varmeudbytte som forbedres. Det er også din levetid på vanddriftige hårdhvidevare, armaturer og husholdningsapparater. Udover at levetiden forlænges skal de heller ikke bruge lige så meget energi på at fungere. Dette er pga. at der med det kalkfrie vand ikke ophobes kalk i filtre, slanger osv. Det gør dine produkter ikke i lige så høj grad som repareres og vedligeholdes. Derudover bruger de langt mindre sæbe og du sparer også på rengøringsmidler og afkalkningsmidler, da der vil være meget mindre rengøring nu, hvor kalken ikke sætter sig fast.

Hvordan får jeg plads til et blødgøringsanlæg?
Der er stor forskel på blødgøringsanlæg og deres størrelser. Det der er rigtig godt at være opmærksom på, er at du anskaffer dig et anlæg som er kompakt, men som samtidig har en stor kapacitet. På den måde vil det ikke fylde så meget og det vil stadig kunne levere kalkfrit vand til hele din bolig. Aqua Danmark sælger fx sådanne anlæg. De kan både stå på gulvet, i et skab eller på en hylde alt efter størrelse på anlægget og på pladsen til det hjemme hos dig. Dette vil Aqua Danmark eller din lokale VVS’er kunne hjælpe dig med. Det er nemlig en autoriserede VVS’er som skal opsætte og installere dit blødgøringsanlæg.

Bestil dit blødgøringsanlæg hurtigst muligt og pas godt på dit hjem.

Kommentarer lukket til Flere vælger et blødgøringsanlæg