Blogindlæg

Et kradsetræ er ikke bare et kradsetræ

Er du katteejer, så bør du have et kradsetræ. Der er ingen vej uden om, at katte elsker at kradse, klatre og sidde højt. Det er en del af deres natur og det er bevist, at kattes livskvalitet falder, hvis de ikke har mulighed for at udfolde sig fysisk. Derfor har du som katteejer også ansvar for, at din kat har mulighed for at kradse og bevæge sig.

Ved at investere i et kradsetræ til din kat, giver du den mulighed for at kradse løs og springe rundt, uden det går ud over dine møbler.

Et kradsetræ er dog ikke bare et kradsetræ. Det findes mange forskellige slags at vælge imellem til forskellige prisniveauer. Et meget billigt kradsetræ vil dog ofte også være af dårlig kvalitet. Det kan betyder dårlig stabilitet, hvilket er farligt for din kat. Hav derfor det med i tankerne, når du køber et nyt kradsetræ.

 

Design det efter din kats behov

Forskellige katte har forskellige behov. Du kender din kat og ved hvilke behov den har. Måske har du bemærket, at den gerne vil sidde højt, men også elsker at gemme sig inde i små huler. Eller måske har du i stedet en kat der elsker at balancere på gardinstænger og sofaryggen og klatrer på alt den kan komme i nærheden af. Alle disse behov kan imødekommes gennem et kradsetræ

Det kan være rigtigt smart at købe et skrædderskyet kradsetræ. Det kan du blandt andet gøre hos Jekas Hund Og Kat. Med et skræddersyet kradsetræ kan du få det tilpasset præcis til din kats behov. Hvis du har flere katte i din husstand, er det også en god idé med et skræddersyet kradsetræ. På den måde kan du sørge for at der er flere sovepladser, mere legetøj og flere udkigsposter på træet.

 

Find den rigtige placering

At finde den rigtige placering til kradsetræet er vigtigt. Ideelt set skal det gerne stå i et rum, hvor du og/eller din familie opholder jer. Sørg dog for, at katten ikke har adgang til f.eks. hylder eller reoler med giftige planter osv. fra kradsetræet.

For din egen skyld kan du med fordel beslutte dig for hvor kradsetræet skal stå, inden du begynder at lede efter et. Det kan hjælpe med at afgrænse søgefeltet.

 

Gør det til en del af indretningen

Nogle afholder sig fra at købe et kradsetræ, fordi de ikke kan lide hvordan de ser ud eller fordi de fylder for meget. Med et specialdesignet kradsetræ kan du undgå disse problemer. Det kan nemlig tilpasses dit hjem og det sted det skal stå.

Når du køber et kradsetræ skal du også tænke på de farver du allerede har i dit hjem. Har du f.eks. lyse trægulve og hvide vægge, kan det være pænt med et sandfarver eller beige kradsetræ. Et kradsetræ behøver nemlig ikke at være grimt og det kan sagtens gøres til en del af indretningen.

Har du kun et lille hjørne kradsetræet kan stå i, kan du med fordel vælge et der går helt op til loftet. Har du ingen ledig gulvplads, kan du købe et der kan hænges op på væggen i stedet.

Der findes utrolig mange forskellige slags kradsetræer og mange af dem er meget æstetiske og skulpturelle. Undersøg derfor markedet igen, hvis du før i tiden har afskrevet kradsetræer grundet deres udseende.

 

Kommentarer lukket til Et kradsetræ er ikke bare et kradsetræ