Blogindlæg

Dobbelthus – en vej til din boligdrøm

Går du rundt med særlig boligdrøm om at bo i et arkitekttegnet hus? Der kan en del årsager til, hvorfor du gerne bo i et arkitekttegnet hus. Mange bliver solgt ved tanken, da de oftest skiller sig ud både indvendigt og udvendigt. Ligeledes kan det være, at du gerne vil bo i et noget moderne og nybygget.

Dog er der mange der falder fra drømmen, da de typisk associerer et arkitekttegnet hus med et dyrt prisskilt. Selvom dette ikke er helt forkert, findes der stadigvæk et par måder til, hvordan du kan komme i hus med din drømmebolig.

Dobbelthus en løsning med muligheder

At købe og særligt at bygge et nyt hus, er en af livets allerstørste valg. Det er et valg der vil have en indflydelse på din privatøkonomi i mange år. Derfor er det vigtigt at gøre sig en række forskellige overvejelser om, hvordan du kan få råd til at bo i dit hjem og om det giver mening.

Afhængigt af dine ønsker kan et arkitekttegnet hus godt løbe oppe i større summer, men ligeledes kan du også gøre en række forskellige ting, der gør det til en billiger investering. En stor mulighed her er at få bygget dit arkitekttegnet hjem i form af et dobbelthus.

Et dobbelthus er i bund og grund en ejendom, der udgøres af to eller flere selvstændige boliger enten i vandret- eller horisontaltskel. Med andre ord betyder det, at du bygger dit hus, således at det kan huse flere personer/familier.

Hvorfor dobbelthus?

En stor årsag til hvorfor det kan give mening for dig at få bygget et dobbelthus er, at du kan splitte udgifterne. En mulighed her er at efter aftale slå dig sammen med en anden part, som du ikke har noget i mod, om at dele din ejendom med. En anden mulighed er at du kan leje den bolig ud, således at du kan betale dit lån tilbage, såfremt at huset finansieres gennem et boliglån.

Det er dog ikke alle, der synes at det er lige fedt at dele sin drømmebolig over i to, hvorfor det kan give mening for dig at gøre op med dig selv, hvad du foretrækker. Vælger du at gå videre med et dobbelthus, kan det anbefales at vælge at bo sammen med nogen, som du kender og/eller i samme situation med økonomisk og enig med i forhold til ansvar for renovering, oprydning i fællesområder med videre.

På den måde kan du undgå konflikter, der kan ende med at sætte dig i en svær situation. En situation der kan gøre din boligdrøm til et økonomisk mareridt.

Endvidere kan det altid anbefales at hente råd, vejledning og hjælp fra en byggerådgiver og din økonomiske rådgiver.

 

 

 

 

 

Kommentarer lukket til Dobbelthus – en vej til din boligdrøm