Blogindlæg

Sådan bliver din bolig kattevenlig

En kat er det perfekte kæledyr. De skal ikke have super meget opmærksomhed. De er faktisk rigtig gode til at passe på sig selv. Dog er der nogle få ting, som man skal sørge for at have derhjemme – og det er faktisk ligegyldigt om det er en inde- eller udekat. For eksempel har alle katte brug for et kradsetræ.

Vælg det rigtige kradsetræ

Kradsetræer er vigtige for katte af forskellige grunde. Først og fremmest bruger en kat kradsetræet til at file deres kløer. Ved at kradse sørger de for, at kløerne ikke bliver for lange og knækker. Dette gør katte også ofte udenfor på for eksempel træer. Men det er en god idé at have et indendørs kradsetræ, så det ikke i stedet går ud over møblerne.

Derudover bruger katte faktisk også kradsetræer til at afmærke deres territorium. Når katte kradser på møbler eller andet, afgiver de feromoner og lugt. Det er blandt andet også derfor, at katte kradser på ens møbler, selvom de har rig adgang til træer i naturen. De har brug for at afgive deres lugt indenfor også.

Kradsetræer fås i mange forskellige former, så det kommer meget an på hvad man selv vil have stående derhjemme. Hvis man bare forsøger at få katten til at holde op med at kradse i møblerne, kan det være nok med et helt enkelt kradsetræ. De kaldes også ofte stolpekradsetræer. De er helt enkle og fylder ikke meget.

Har man derimod for eksempel en indekat, som trænger til stimulering og underholdning, kan man med fordel købe et større kradsetræ. Her vil der også være legeelementer i form af for eksempel hængende snore og små huler, hvor man både kan gemme sig og sove. På https://kradsetraekat.dk/ kan man se et stort udvalg af kradsetræer i forskellige former og størrelser.

Andet vigtigt tilbehør til din kat

Hvad enten du har en udekat eller en indekat, er det en rigtig god idé at have en kattebakke. Det er også selvom, at katten altid har adgang til haven. Man ved nemlig aldrig hvornår uheldet er ude. Det er bedre at have en tom og ubrugt kattebakke stående end kattetis rundt omkring i huset.

Derudover er legetøj selvfølgelig også altid en god idé. Det er godt for katten, at den ikke behøver gå udenfor for at blive underholdt. Desuden kan det også hjælpe på at skabe et godt forhold med katten, hvad man leger med den og derved stimulerer den.

Kommentarer lukket til Sådan bliver din bolig kattevenlig