Blogindlæg

Gode råd til valg af en ny cykel

Hvis det er tid til at du skal have en ny cykel, så er der nogle ting, der er gode at tage stilling til, før du vælger cykel. Det er vigtigt at din cykel passer til dig, og dine behov. Derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvilken cykel du vælger. Hvis du vil have den rette vejledning til, hvilken cykel du skal vælge, så kan det være en god ide at besøge en cykelhandler, der har erfaring med salg af cykler.

Uanset hvor du vælger at købe din cykel, så skal du tage højde for nogle afgørende faktorer. Vi har samlet nogle gode råd til overvejelser, du skal gøre dig, inden du går ud og køber en ny cykel. Hvis du vil vide mere, så kan du læse med i artiklen herunder.

Cyklens formål

Du skal først og fremmest overveje, hvilket formål din cykel skal bruges til. Der findes forskellige former for cykler, der passer til forskellige anledninger. Hvis du for eksempel skal bruge din cykel til at komme til og fra arbejde, så skal du nok ikke vælge en stor cykel med alt muligt ekstra udstyr. Hvis du derimod skal hente børnene fra børnehave og derefter ud og handle, så kan en større cykel med god plads være et godt bud.

Geartype

Det kan også være en god ide at overveje, hvilken type gear din nye cykel skal have. Du kan få cykler med alt fra 3 til 27 gear. Derudover kan du også overveje, om cyklen skal have indvendige eller udvendige gear. Indvendige gear sidder indeni cyklen, og kræver ikke lige så meget vedligeholdelse som udvendige gear.

Udvendige gear er synlige på cyklen. Udvendige gear har mindre afstand, hvilket gør det lettere for dig at skifte gear, hvis du for eksempel skal hurtigt op i fart. Udvendige gear bruges derfor typisk til racercykler og mountainbikes. Gearene har også indflydelse på, hvad du skal bruge din cykel til, og hvor langt du skal cykle på den. Indvendige gear er en god løsning, hvis cyklen skal bruges til hverdagsbrug, hvorimod udvendige gear er en fordel til mere professionelt brug.

Størrelsen på cyklen

Det er vigtigt at din cykel har den rette størrelse, så den passer til dig. Du kan finde frem til din cykelstørrelse ved at måle indersiden af dit ben eller din skridtlængde. Din skridtlængde afgør, hvor langt stellet på cyklen ca. skal måle. Det er dog altid en god ide at prøve de forskellige cykler, da det giver det bedste billede af, om cyklens størrelse passer til dig.

Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse din cykel skal være, så kan en cykelhandler også hjælpe dig med at finde den rette størrelse.

 

Kommentarer lukket til Gode råd til valg af en ny cykel