Blogindlæg

10 Essentielle ting at have i et køkken

Om du skal til at købe ting ind til dit køkken for første gang, eller om du skal udskifte nogle af dine gamle ting, så er det vigtigt at have de rigtige ting i dit køkken, så madlavning og bagning bliver en nydelse i stedet for en frustration. Her er der samlet en liste over de 10 ting, der kan være essentielle i dit køkken.

  1. Knive

Et af mest essentielle ting at have i et køkken må uden tvivl være en god kokkekniv. En koks vigtigste redskab er en kniv, og derfor har top cheferne faktiske deres egne køkkenknive de altid tager med sig. Der findes mange forskellige knive, men du kan sagtens nøjes med tre knive – en brødkniv, en kokkekniv og en urtekniv. En god kniv kan holde i virkelig mange år, så derfor bør du overveje at investere i de bedste knive dit budget kan holde til, da det på den lange bane vil spare dig for flere penge.

  1. Knivslibere

Hvis du har investeret i nogle dyre knive, så er du selvfølgelig interesseret i at holde dem så skarpe som mulige i hele knivens levealder. Før din kniv gennem en knivsliber en gang om måneden, og du vil aldrig have problemer med at skære igennem dine fødevarer. Du behøver ikke en dyr knivsliber. Der er en masse gode og billige knivslibere på markedet, så der er egentlig ingen undskyldning for ikke at købe en.

  1. Skærebræt

Hvis dit bord ikke skal have skrammer, så er det en god idé at anskaffe nogle skærebrætter. Du kan nøjes med to skærebrætter – en til rå proteiner (kød) og en til tilberedt mad og fødevarer. Det er altid en god idé at holde redskaber som rå proteiner rører ved, adskilt fra de redskaber der skal røre ved tilberedt mad. Dette er af hygiejniske årsager, og er især vigtig med skærebrætter, da safterne og bakterierne fra de rå proteiner kan sætte sig fast i mærkerne i skærebrættet.

  1. Skåle

Et sæt plastik eller metal skåle er en nødvendig for enhver kok eller bager, der skal blande ingredienser sammen. Skåle er alsidige og fylder næsten ingenting, da et sæt skåler i mange tilfælde kan passe ind i hinanden. Derudover findes de også i et hav af varianter – billige, dyre, og i alle mulige farver og størrelser. Danmark er kendt for Margrethe-skålene, så hvis du vil være med på moden, er Margrethe-skålene et meget godt bud på skåle du burde have, da de heller ikke er særlig dyre i forhold til meget andet udstyr til køkkenet.

  1. Måleredskaber

Måleredskaber kan være mange ting, men som udgangspunkt skal du have en vægt, et sæt måleskeer og en eller to målekander. To målekander vil gøre det nemmere for dig, når du både skal måle tørre og våde ingredienser samtidig.

  1. Gryder og pander

Ethvert køkken bør have nogle gode gryder og pander. Hvad ”god” er, er op til dig. Hvis du ikke skal op i alt for høje temperaturer, så er et non-stick sæt måske det du skal bruge. Hvis du derimod går efter en pande der f.eks. skal give en virkelig god skorpe på din steak, så er det måske en lavet af rustfrit stål eller støbejern. Gå efter nogle af de gode gryder og pander som dit budget kan klare, da de dyrere og bedre gryder og pander ofte distribuerer varmen bedre, og du vil derfor kunne få et bedre resultat ud af det.

  1. Køkkenredskaber

Redskaber som kan hjælpe dig i dit køkken, er et must. Disse redskaber kan gøre dit liv meget nemmere og hjælper oftest med at skabe et bedre resultat. Brugbare redskaber til madlavning kan blandt andet være en grøntsagsskræller, en træske, en kødhakker, en hulske, tang og en non-stick spatel. Hvis du elsker at bage bør du også have en tråd-piskeris og en kagerulle.

  1. Kaffemaskine

Hvis du elsker at drikke kaffe om morgenen før arbejde, så bør du helt sikkert investere i en god kaffemaskine. En god kaffemaskine kan for det første brygge dig en god kop kaffe, men derudover også spare dig for en del tid og en del penge, hvis du er personen der køber din kaffe udefra. Der findes mange forskellige kaffemaskiner på markedet. Du skal derfor prøve at finde ud af hvilken der passer bedst til dit behov. Et bud på en god kaffemaskine kan være fra producenten Wilfa fra Norge, som har vundet mange priser for deres innovative produkter. Prøv at se Wilfas udvalg af kaffemaskiner her.

  1. Stavblender

En stavblender kan virkelig mange ting, og du behøver derfor ikke investere pengene i en stor blender. En kraftig stavblender kan både klare små opgaver såvel som store opgaver. Derudover fylder den heller ikke nær så meget som en almindelig blender. Stavblendere nu om dage kan også have multifunktioner, som et piskeris man kan sætte på eller en beholder med knive, der fungerer som en lille foodprocessor.

  1. Beholdere

Nogle plastikbeholdere er også et must til at kunne opbevare dine madrester, eller bare mad der skal opbevares i køleskabet i nogle timer. Man kan få beholdere i alle mulige størrelser og former, og du vil derfor helt sikkert finde nogle der vil passe til dit behov. En anbefaling herfra er at finde nogle der kan stables ovenpå hinanden og nemt kan stå ved siden af hinanden. Man kan finde beholdere på markedet som har samme form i bunden og toppen, men hvor højden varierer.

Kommentarer lukket til 10 Essentielle ting at have i et køkken