Blogindlæg

Ved du, hvad en indboforsikring dækker over til din nye bolig?

En indboforsikring dækker over dit indbo – altså alt det du har i dit hjem som kan være dit hus, sommerhus eller lejebolig. En indboforsikring er derfor guld værd i tilfælde af tyveri. Har du pludselig mistet flere af dine ejendele under et indbrud, vil en indboforsikring delvist eller helt dække dine tab. Det afhænger af, hvor høj en selvrisiko du har tegnet. Derudover dækker en indboforsikring også i tilfælde af skader. Det kan eksempelvis være i tilfælde af en større vandskade i din kælder, hvor dine ejendele bliver beskadiget. Desuden dækker flere indboforsikringer også skader i forbindelse med brand, søger du viden indenfor brandrådgivning kan du læse vores andet indlæg: Hvad Er Brandrådgivning? Som du finder inde under indlæg.

En indboforsikring er derfor din hjælpende hånd, hvis uheldet er ude. Det kan nemlig meget hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du på egen hånd selv skal erstatte (alle) dine tab i tilfælde af tyveri eller skade. En indboforsikring er derfor en sikkerhed og tryghed i livet.

Find en skræddersyet indboforsikring der tager højde for dine behov

Flere steder udbyder desuden skræddersyet indboforsikringer. Det betyder, at du kan til- og fravælge de ejendele, du ønsker at forsikre. Det kan eksempelvis være, at du ønsker at tegne en forsikring, der også indbefatter husstandens elektronik. Skulle du spilde vand i din computer, eller skulle du tabe dit TV under en flytning, vil denne form for indboforsikring tage højde for dette – og du vil modtage kompensation.

Derudover kan du også forsikre ejendele såsom cykler. Det kan være en ganske god idé, hvis du eksempelvis har en dyr cykel. Mange forsikrer desuden også deres racercykler, idet disse også er dyre at erstatte igen. Der kan dermed være mange fordele i at gennemgå sine ejendele og forsikre alt det, der er behov for.

Find og vælg en billig indboforsikring 

Inden du vælger din indboforsikring, kan det betale sig at sammenligne priser hos de forskellige udbydere. Det varierer meget, hvad en indboforsikring koster. Desuden er det ikke en garanti, at du får mere for dine penge, hvis du betaler mere for dine forsikringer. Det handler om at finde en løsning, der både gavner og giver tryghed – og som samtidig også er en billig indboforsikring.

For 7,9,13 får du aldrig nogensinde brug for den – og så er det meningsløst at have brugt for mange (unødige) penge dertil.

Har du styr på selvrisiko?

Det er vigtigt at sætte sig grundigt ind i, hvad din selvrisiko er. En selvrisiko er det beløb, som du selv skal betale i tilfælde af uheld. Tegner du en indboforsikring med en selvrisiko på 10.000 kroner, er du berettiget til at erstatte de første 10.000 kroner på egen hånd.
Det betyder desuden følgende; At hvis du eksempelvis har skader for 8000 kroner, skal du selv dække alt dette, da skadens beløb er lavere end din selvrisiko. Eller i tilfælde af skader for 20.000 kroner, får du blot halvdelen dækket af dit forsikringsselskab.

Det kan derfor godt betale sig at undersøge, hvor lav en selvrisiko du kan få, uden at du betaler for meget for din indboforsikring. Du kan altid starte med at gøre dine ejendeles værdi op og se, hvad du cirka ejer værdimæssigt.
Hvor skal man finde forsikringsselskaber henne?
Der findes mange gode muligheder online for at finde steder der tilbyder 3 tilbud indenfor forsikringsverden. Det fede ved at benytte sig af enten 3 tilbud eller forsikringsskift.dk er at servicen er hundred procent gratis man binder sig på ingen måder og man kan bare takke pænt nej, hvis ikke tilbuddet fra forsikringsselvskabet falder i smag eller er billige end ens nuværende forsikring. Måden man bruger forsikringsskift.dk på er enkelt for forbrugeren, man vælger hvilket forsikringer man gerne vil have tilbud for, udfylder en formular med ens oplysninger og herefter afventer man blot enten et opkald eller en mail fra de 3 bedste forsikringsselvskaber nær dig. Firmaerne ved de er i konkurrence mod hinanden derfor sikre man at få det bedste tilbud fra alle stederne.
Hele servicen er koster intet for forbrugeren derfor kan man lige så godt komme i gang og spare mange penge på sine forsikringer, i gennemsnit spare en familie 2800 kr. Om året.

Kommentarer lukket til Ved du, hvad en indboforsikring dækker over til din nye bolig?