Blogindlæg

Skal du have lavet nyt køkken eller badeværelse?

Hvis du står overfor en renovering af din bolig, kræver det naturligvis, at du har pengene til det. Blandt andet skal du betale for materialer og timeløn til håndværkerne. Hvis du ikke har det fulde beløb på nuværende tidspunkt, skal du dog ikke fortvivle. Du kan nemlig optage et forbrugslån.

Med et forbrugslån har du lov til at bruge pengene på lige det, du vil. Når først du er godkendt til lånet, skal du altså ikke fremvise kvitteringer og fakturaer, der dokumenterer, at du har brugt pengene på eksempelvis et køkken eller badeværelse. Find billige forbrugslån her, når du gerne vil have råd til den renovering, som du drømmer om.

Hvad koster et forbrugslån?

Når du gerne vil optage et lån, er der flere forskellige faktorer, der er afgørende for prisen. Det er vigtigt, at du får et lån, som du også har råd til at tilbagebetale i fremtiden. Ellers kan du i værste fald ende i RKI.

Når du vil optage et lån, bør du derfor kigge på følgende ting:

  • Renten
  • Stiftelsesgebyrer
  • PBS-gebyrer
  • Betalingsgebyrer
  • Administrationsgebyrer
  • Kontogebyrer

Det er nemlig disse faktorer, der afgør, hvor dyrt dit lån bliver. Det er ikke alle lån, der har de samme gebyrer. Derfor bør du altid læse låneaftalen grundigt.

Sådan finder du det billigste lån

Når du vil låne penge, vil du gerne have et så billigt lån som muligt. Der er ganske enkelt ikke nogen grund til at betale for meget. Derfor er det også en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige banker og lånevirksomheder.

Når du så skal sammenligne tilbuddene, skal du kigge på det, der hedder ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent. Det vil altså sige, at dette begreb fortæller dig, hvad forbrugslånet vil komme til at koste under hele lånets løbetid.

ÅOP bliver fundet ved at lægge alle gebyrerne og andre omkostninger på lånet sammen. Derefter bliver samtlige omkostninger divideret ud på lånets løbetid. Det fortæller dig, hvad ÅOP er.

Når et pengeinstitut eller en lånevirksomhed vil låne dig penge, er de lovmæssigt forpligtet til at oplyse dig om ÅOP. Det er nemlig din mulighed for let at gennemskue, hvad dit lån egentlig koster.

Vær opmærksom på, at ÅOP kan snyde

Hvis du vil sammenligne ÅOP, er det dog vigtigt, at du bruger begrebet til sammenligne ens lån. Det vil sige, at selve lånebeløbet samt lånets løbetid skal være ens.

Hvis du derimod sammenligner et mindre beløb med en mindre løbetid med et større lån, der har en længere løbetid, kan ÅOP hurtigt blive misvisende.

Husk at tjekke samlede kreditomkostninger

Efter du er blevet godkendt til et forbrugslån, vil du modtage en låneaftale. Her vil der være oplyst, hvad de samlede kreditomkostninger beløber sig til. Her har du altså mulighed for at se, hvad lånet præcist vil koste dig.

Hvis du betaler lånet hurtigere ud, kan det dog ofte blive billigere for dig. Ligesådan vil det i stedet blive dyrere, hvis du misser nogle betalinger. Netop derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at du har råd til lånet.

Kommentarer lukket til Skal du have lavet nyt køkken eller badeværelse?