Blogindlæg

Skal du bygge eller renovere er der mange økonomiske faktorer der spiller ind

Hvor stuen og soveværelserne er de dyreste at møblere og indrette, er køkken og bad oftest de dyreste rum at bygge eller renovere. Det er meget forskelligt hvor mange penge det kræver at renovere eller bygge nyt køkken eller bad. Skal du fx renovere, afhænger prisen bl.a. af om du skal havde forstørret rummet og trukket el eller ”bare” skiftet sanitet og armaturer mm.  I denne artikel kigger vi nærmere på nogle af de faktorer som bør spille ind i dine overvejelser.

Lav et budget

Inden du går i gang kan du med fordel tænke over hvor mange penge du ønsker at bruge på projektet. Ønsker du fx at udskifte armaturer og sanitet, køkkenskabe eller andet, er det en god ide at undersøge priserne på de ting du vil erstatte dem med.

Vil du have skiftet fliser, malet, udbygget eller andet, er det en meget god ide at kontakte nogle fagmænd og få nogle tilbud. Oftest kan det betale sig at få mere end et, da priserne varierer bredt.

Når du har dannet dig et overblik over økonomien, handler det bl.a. om hvor mange penge du har til rådighed eller skal ud og låne til byggeriet eller renoveringen. Skal du låne penge til renovering er det en god ide at få flere lånetilbud fra forskellige pengeinstitutter. Det kan ofte klares forholdsvist nemt gennem gratis lånetilbudssider som fx www.letfinans.dk, hvor du udfylder dine informationer og ønsker til lånet, hvorefter du får tilsendt tilbud fra flere banker og kan vælge det bedste og billigste.

Vær realistisk omkring dit budget

Skal du have bygget eller renoveret badeværelset eller køkkenet, så kan det hurtigt løbe op i pris. Det kan også sagtens blive relativt billigt, hvis du laver et dybdegående forarbejde. Det er dog vigtigt, at du er realistisk ift. hvad du har råd til, samt hvad du ønsker. Skal du have en komplet renovering, så husk at lave budgettet med nogle noter og evt. links til de gode tilbud du har fundet undervejs. Det er desuden altid en god ide at have en buffer på 15-20 % til uforudsete udgifter, da køkken og badeværelsesrenovering ofte ender med at koste mere end forventet.

Det gode forarbejde kan spare dig mange tusinder

Tal evt. med familie, venner eller kollegaer som har fået bygget nyt eller renoveret i eget hjem. De har typisk fået erfaringer med sig, som kan komme dig til stor gavn. Det er også en god ide at få flere tilbud fra forskellige byggefirmaer og pengeinstitutter, så du kan sammenligne dem og vælge det bedste og det billigste. Der er generelt mange penge at spare ved at forberede sig godt inden renoveringen igangsættes.

 

Kommentarer lukket til Skal du bygge eller renovere er der mange økonomiske faktorer der spiller ind