Blogindlæg

Skab magisk atmosfære i din stue

For meget eller for lidt belysning ser bare ikke godt ud. Det kan ødelægge atmosfæren, når det ikke er rigtigt. Et ensartet oplyst rum ser ofte kedeligt ud, og for meget direkte lys får det til at føles som alt arbejde og ingen leg. Og alligevel er det ikke let at finde det søde sted mellem for lyst og for svagt. Dit bedste bud er ofte en blanding af forskellige lyskilder.

 

Behagelig og diskret belysning kommer normalt som en blanding af tre forskellige lyskilder, siger fagfolk. Næste gang du sidder i din stue, så spørg dig selv, om du har disse tre slags lys.

 

Først og fremmest basen. Den første er grundlæggende belysning, som fordyber hele rummet i et lavt, men tilstrækkeligt lysstyrkeniveau. Dette gøres normalt med loftslamper.

 

Så kommer pletterne. Yderligere lyspunkter kan derefter tilføjes for at skabe lyszoner, der belyser bestemte steder i rummet mere intenst og præcist. Disse kan enten være normale lamper eller spotlights, som vil give skarpt lys med høj kontrast.

 

Det er overflødigt at sige, at disse lys kommer frem, når det er mørkt, og det er derfor, det kan hjælpe at gentænke din stues stemningsbelysning på tidspunkter, hvor dagene ikke er så lange som nætter, eller især når vi sidder fast i vores hjem. dag, hver dag.

 

Lamper med svagt lys er ikke dit eneste valg her, og dekorative gulvlamper med lysdæmpere kan være en fleksibel mulighed, der spænder over lysområdet fra varmt og hyggeligt natlamper  til hvor-satte-jeg-mine-briller? Lys, der udsender varme toner, såsom bløde gule eller orange, såsom glødelamper, kan også hjælpe med at varme rummet op og give det en behagelig stemning.

 

Overvej funktionen af ​​dit værelse

 

Det er vigtigt at overveje et rums formål, før du planlægger atmosfærisk belysning.

 

At skabe den rigtige atmosfære afhænger af, hvilken slags miljø du søger og kan også komme ned til personlige præferencer: Hvad du betragter som afslappende eller inspirerende kan være meget anderledes end hvad andre gør, så find de rigtige belysningsstile, der passer til dig noget forskning.

 

Når du har etableret funktionen af ​​dit værelse og den tone, du gerne vil opnå, kan du begynde at skabe en belysningsplan, der komplimenterer det for at få mest muligt ud af dit rum.

 

For eksempel skal dit soveværelse være et afslappende miljø, hvor du kan koble af fra dagen. Placer læselamper på hver side af din sengegavl for at henlede opmærksomheden på din seng, hvilket skaber et smukt fokuspunkt og en fredfyldt indstilling i processen.

 

På samme måde er vores moderne kollektion af dæmpbare væglamper en glimrende måde at skabe en atmosfære i dit hjem på, da de giver dig mulighed for at justere lysniveauet, så det passer til dit humør.

Kommentarer lukket til Skab magisk atmosfære i din stue