Blogindlæg

Sådan vælger du den rette ladeboks til boligen

Er du den heldige ejer af en elbil? Står du og overvejer, hvorvidt du skal investere i en ladeboks til privaten? Læs denne artikel, og bliv klogere på hvilke overvejelser, du bør gøre dig før købet. 

Ladeboks i privaten – er det dét værd?

Det korte svar er: Ja, det er det. Rent økonomisk kan det hurtigt betale sig at investere i en privat ladeboks til boligen. Især hvis du kun bruger bilen til og fra arbejde dagligt. En ladestander/ -boks, er nemlig en super løsning til dig, der ikke kører landet tyndt. 

 

Med en ladeboks i indkørslen kan du dagligt holde din ebil fuldt opladet. Så skal du ikke bekymre dig om at bilen kan nå frem og hjem igen. Du slipper derudover også for at betale de mange gebyrer, der kan være ved at oplade på offentlige hurtigladere eller ladestandere. I længden vil din ladeboks sandsynligvis spare dig nok penge til at kunne dække omkostningerne for installation + produkt. 

Hvor mange penge kan man spare?

 

Når du har din egen ladeboks, kan du oplade din elbil hjemme til en lavere pris end hvad du ville betale for offentlig opladning. Derudover kan du ofte drage fordel af billigere elpriser om natten, hvilket yderligere reducerer dine omkostninger.

 

Det er svært at give en nøjagtig besparelsesvurdering, da det afhænger af de specifikke omstændigheder for den enkelte, men som en tommelfingerregel kan man forvente at spare flere tusinde kroner om året på strømregningen ved at have sin egen ladeboks på privatadressen.

Det skal du vide om installation af ladeboks i din bolig

Installation af ladestander/ -boks på din hjemmeadresse vil normalt følge disse trin:

 

  1. Først skal du afgøre, hvor du ønsker at placere ladestanderen/ -boksen. Du skal finde et sted, hvor der både er tilstrækkelig plads og tilgængelighed for at kunne parkere din elbil og tilslutte ladekablet.
  2. Du skal derefter vælge den rigtige model til din elbil og til dine behov. Det kan være en god idé at få rådgivning fra en professionel installatør, forhandler eller elektriker. 
  3. Når du har valgt en ladestander, skal du sørge for, at din elektriske installation kan håndtere den ekstra belastning. Dette kan kræve en opgradering af dit elektriske panel eller en ekstra kreds.
  4. Installatøren vil derefter trække de nødvendige ledninger fra husets elektriske panel til placeringen af boksen.
  5. Når installationen er færdig, skal du have din ladeboks tilsluttet og testet for at sikre, at den fungerer korrekt.

Det er vigtigt at påpege, at installationen af en ladestander/ -boks normalt kræver professionel hjælp fra en elektriker eller en autoriseret installatør. Du skal sørge for at følge alle lokale og nationale regler og sikkerhedsstandarder for installationen af en ladeboks på din hjemmeadresse.

Det virker måske som et uoverskueligt projekt at sætte i værk. Det lyder dog sværere end det er. Kontakt en professionel installatør, stil dine spørgsmål – så er du allerede halvvejs i processen. 

Kommentarer lukket til Sådan vælger du den rette ladeboks til boligen