Blogindlæg

Sådan henter du inspiration til loftslamper til soveværelset

Soveværelset er et af de rum, som måske kræver at man tænker lidt anderledes, når man indretter med lamper. Et rum, hvor man først og fremmest opholder sig når man sover, sekundært mens man gør sig klar til at sove eller klæder sig på til dagen, kræver noget særligt, når det handler om belysning.

Lyskilder i rummet, hvor du sover

Typisk har man en væglampe ved sengen eller en bordlampe på sengebordet, så man har lys til at læse ved, inden man lægger sig til ro. Hvis rummet samtidig er påklædningsværelse har man nok også et stort spejl og en eller anden form for spot eller lignende der. Men mindst en loftslampe til soveværelset har man i langt de fleste tilfælde også behov for. Særligt i den mørke tid på året vil soveværelset sædvanligvis slet ikke fungere uden en god loftslampe. Det er stadig mørkt, når man står op, og man har brug for god belysning til at gøre sig i stand og gøre sig klar. Og naturligvis også til at rede seng og så videre. Loftslampen i soveværelset er både med til at give et generelt lys i rummet og den skal helst også være med til at give en rolig og hyggelig atmosfære i det rum, hvor man skal falde til ro og sove. Derfor er det vigtigt at få valgt den rette lampe.

Hvordan vælger jeg loftslampen?

Der findes mange forskellige typer af lamper til loftet i soveværelset. Der er den almindelige lampe med skærm, der hænger i en wire med ledning fra loftet. Den kaldes en pendel. Men der er også spotskinnen, klyngelampen, loftsarmaturet, ja sågar lysekronen, som hver især har deres særlige anvendelsesområde og situation, hvor de passer ind.  Når du vælger en loftslampe til dit soveværelse, skal du både tænke praktisk:  hvordan lampen fordeler lyset, hvor kraftigt lyset bliver, og æstetisk:  hvordan lampen passer ind i rummet, både hvad angår størrelse, form og farve, og hvor godt den matcher den øvrige indretning og eventuelle andre lamper i huset. Og de findes i et utal af varianter og varierende priser. Måske et mere diskret, afdæmpet og roligt design i højere grad egner sig til det rum, du skal sove i, mens man kan slå sig løs med de mere prangende i stuen.  En dæmpbar belysning, der kan give godt lys, når tøjet skal findes og blødt lys lige inden sengetid er måske en idé? Med en lysdæmper kan du nemt skrue ned for lysstyrken, så lyset ikke nødvendigvis enten kun er for fuld skrue eller helt slukket. En lysdæmper kan, som det fremgår af navnet, dæmpe lysstyrken i din lampe, så du får lige præcis den belysning, der passer til forskellige stemninger, tidspunkter og situationer. At montere en lysdæmper til din loftslampe i soveværelset er en af de typer elarbejde, som du gerne selv må udføre. Men du skal sætte dig godt ind i det på forhånd – og husk at afbryde strømmen i huset, før du starter.

Kommentarer lukket til Sådan henter du inspiration til loftslamper til soveværelset