Blogindlæg

Maling af taget – Kan det betale sig?

Står du med et tag der har set bedre dage og tænker du på om taget skal males, skiftes eller vedligeholdes på anden vis, men ved ikke hvad der giver bedst mening for dig? Herunder kan du læse om nogle af de faktorer, der kan påvirke hvorvidt det kan betale sig at male dit tag.

Nyt tag er dyrt – giv taget nyt liv

Cementstens- og asbestholdige eternit tage kan ofte males. Selvom taget ser gammel og slidt ud, betyder det ikke altid at tagstenene eller tagpladerne har taget nogen skade.

Når det er muligt at male taget, anbefales det oftest at gøre dette. Det er en langt billigere investering end et nyt tag.

Professionel maling af tag kan give taget mange års ekstra levetid, hvorved man kan udsætte den store investering af udskiftning af tag. Det er samtidig bedre for miljøet med vedligehold af dit tag da en udskiftning af tag medfører en betydelig Co2 udledning.

Har dine tagplader eller tagsten mistet deres maling, har de også mistet deres beskyttelse. Det er derfor vigtigt at få tjekket dit tag, og malet det, hvis muligt.

Efterlades taget ubeskyttet, vil tagplader eller tagsten begynde at nedbryde. Har man for eksempel tagsten på sit hus, vil man kunne se hvad der ligner sand i sine tagrender, det er cementtagstenene der begynder at blive nedbrudt.

Tagets tilstand er den vigtigste faktor for maling af tag

Når det kommer til tagets tilstand, er det vigtigste i sidste ende at pladerne og stenene ikke er skadede. Nogle skader kan udbedres, andre er så slemme at udbedring enten ikke er mulig eller simpelthen for kosteligt.

Så hvilke skader er slemme nok til at kræve en udskiftning? Hvis dit undertag er skadet og skal skiftes, er du nødsaget til at skifte hele taget, processen gør simpelthen at andet end udskiftning ikke er muligt.

Derudover, hvis du skal skifte mange plader eller tagsten på grund af skader, kan det begynde at løbe op. Det kommer selvfølgelig an på hvor mange skal skiftes, men på et tidspunkt giver det ikke længere mening at male taget og en tagskiftning bliver nødvendig.

Derudover er eternitplader fra perioden 1986-2004 typisk lavet med flyveaske i stedet for cement. Dette gør at de nemt begynder at nedbryde. Det anbefales derfor at når vedligeholdelse ikke længere kan holde taget pænt, så er det bedst at skifte fremfor at male.

Det er vigtigt at få en professionel til at kigge på dit tag

Tagbearbejdning er en kompliceret verden, med mange faktorer der fx afgør om det kan betale sig at rense og male taget. Det er derfor altid en god idé at lade en professionel komme ud og afgøre tilstanden af dit tag, de kan samtidig give et tilbud.

De fleste professionelle tilbyder et gratis og uforpligtende tilbud, hvor de samtidig afgøre om taget kan males eller ej.

Professionelle er bekendte med udfordringer du ikke nødvendigvis kender til eller tænker over, det er derfor vigtigt at overvejer kraftigt passer meget på hvis man selv påtænker at male sit tag.

Kommentarer lukket til Maling af taget – Kan det betale sig?