Blogindlæg

Konstruktionsstål til dit byggeprojekt

Husk det er dit ansvar at sikre dine forstærkninger i huset er lovlige.

Måske du sidder og søger efter jern til afstivning ved en tilbygning eller en ombygning i dit hus eller på din virksomhed, her er det bare meget vigtigt du kontakter en certificeret smed eller andet inden for faget, hvis byggeriet opføres uden de rette dokumenter og CE mærkningen ikke er i orden, så kan du ende med en meget dyr regning, hvis dette betyder at byggeriet skal pilles ned igen.

CE-mærkning af dit stål

Kravet er meget simpelt, hvis dit stål er bærende eller blivende i bygningen, så det et krav at det udføres med CE mærkning.

Selv den som sælger dig jernet eller stålet skal være ISO certificeret for at overholde lovgivningen omkring bygnings stål.

Så tænk dig rigtig godt om inden du lige smider et jern i væggen, det holder ikke altid (altså lovligt)

Hvis du som boligejere sælger en bolig og nye køber finder denne ulovlighed kan det blive ekstra dyrt for dig, så spar dig for de bekymringer og vælg en ISO certificeret leverandør af bygnings stål,

dokumenterne skal gemmes i 10 år til private, så du skal også gennem en hver dokumentation du måtte få på den udførte opgave.

Er du i tvivl, så kontakt en der ved noget om det.

Men EN 1090 certifikat kan du stole på din smed kan levere et lovligt stykke konstruktionsstål.

Sidder du og er i tvivl om regler og lovgivning, så hjælper vi gerne med svar på det meste, vi kan som ISO certificeret virksomhed inde for både svejsning og bygnings stål tilbyde levering af lovlige konstruktioner til dit projekt

Så hvad end du måtte ønske at bruge til dit byggeri, kan vi levere det om det blot er en IPE-bjælke eller en større svejst konstruktion.

Tænk dig godt om inden du køber sort jern til dit næste byggeri.

 

Det kan blive mere sort og mindre sjovt, hvis uheldet er ude.

Hvis det opstår ulykke i forbindelse med byggeri, vil man altid grave i papirerne for at se om beregninger og dokumentationen er på plads.

Pludselig kan du stå med ulovligt stål i dit hus også selvom du ikke vidste det, så det dit ansvar at sikre tingene, så snup ikke den billige løsning i første hug.

Konstruktionsstål pris 

Det er ikke nødvendigvis meget dyrere at lave det rigtigt første gang, normalt vil et standardjern til afstivning i forbindelse med åbning af en væg kun koste 2-300 kr. ekstra

Pengene er for dækning af certifikater og dokumenter til det jern du skal bruge, det giver også dig sikkerhed for at kvaliteten er som lovet.

Langt flere kommuner er blevet klar over reglerne indenfor Konstruktionsstål og CE-mærkning.

Du skal være opmærksom på risikoen ved ikke at havde styr på dit bygningstål / konstruktionen i din bygning. Langt flere kommuner er begyndt at se efter Ingeniør beregninger og CE-mærkninger fra smede firmer, derfor er det vigtigt du ikke bare lader din murer sætte noget tilfældigt jern ind i væggen, det kan ende med en nedrivning hvis dette findes i de kommende år (10 års reglen).

Det kan blive meget dyrt ikke at havde det rigtige jern i væggen. 

Vælg din konstruktionsstål fra en godkendt leverandør og med beregninger for holdbarheden. 

Hvad er konstruktionsstål lavet af?

Konstruktions stål er fremstillet af jern, rustfri eller aluminium. Men for at overholder regler indenfor bygnings stål, skal konstruktions stål kunne spores og hvis der er sammenføjninger i form af svejsninger, skal de svejses af certificeret svejsere. 

Hvad bruges konstruktions stål til?

Konstruktioner af stål bruges i bygninger og konstruktioner, som har særlige krav eller udformninger.

Hvad er konstruktionsstål?

betegnelsens dækker over stål til bygninger og er underlagt EU-regler jævnført EN1090. 

Alle bærende og blivende dele i bygninger skal være CE mærket, alle dele skal være fremstillet af certificeret virksomheder og det er både leverandør og kundes ansvar at overholder reglerne. 

 

Global montage udfører almindeligt konstruktionsstål 

Global montage kan tilbyde fremstilling og levering af stål opgaver til konstruktioner indenfor industri og byggeri.

Kontakt os hvis du har følende opgaver        

  • HEB-konstruktioner
  • IPE-konstruktioner
  • Rør konstruktioner
  • Bjælke konstruktioner
  • Svejste konstruktioner
  • Reparationer af konstruktioner
  • Ny byg
  • Ombygninger
  • Ønsker opskæring af stål til bygninger
  • Montage opgaver

 

Global montage ApS, har EN1090 exc 3, dette blandt de højeste klasser inden for bygnings stål, intet er for stort eller småt.

Kontakt Global montage ApS på telefon 7023 5513

 

Kommentarer lukket til Konstruktionsstål til dit byggeprojekt