Blogindlæg

Få hjælp af en byggesagkyndig til di boligbyggeri og spar penge

Mange personer gå til dagligt rundt og dagdrømmer om at få bygget et nyt hjem. Og for nogle står denne realitet for døren, hvor de står klar med en tom grund og et byggefirma til udførslen af deres boligdrøm.

Befinder du dig i den situation, hvor du skal have bygget et nyt hjem, og ønsker du at stå trygt og sikkert igennem hele forløbet, kan det være en god ide at få hjælp fra en byggesagkyndig.

Hvad og hvorfor hjælp fra en byggesagkyndig?

Kort fortalt så er en byggesagkyndig en professionel fagperson med byggeteknisk baggrund. Vedkommende besidder her alle de nødvendige kompetencer og viden indenfor byggeri og håndværk.

Der kan være mange fordele for dig, ved at få hjælp fra en byggesagkyndig. En af de største fordele er, at vedkommende kan finde eventuelle fejl og mangler i byggeriet. Det er langt fra altid at normale personer uden en byggeteknisk baggrund, selv kan finde frem til eventuelle fejl og mangler.

Og det kan der være markante problemer ved!

Ubehagelige overraskelser i drømmen

Afhængigt af typen af fejl og mangler, kan det hurtigt løbe sig op i større betalinger. Dette kan til gengæld være problematisk for dig som boligejer, da byggefirmaet ikke nødvendigvis kan stå til ansvar for udbedringen af disse.

Om byggefirmaet står til ansvar, afhænger helt og særdeles af, om fejlene og manglerne er blevet fundet indenfor de/t aftalte gennemgange. Oftest vil du have en 1 års gennemgang af boligen sammen med det pågældende byggefirma. I nogle tilfælde kan du både have en 1 års gennemgang, men også en 5 års gennemgang af boligen.

Bliver der fundet eventuelle fejl og mangler på gennemgange, vil det være byggefirmaet, som står til ansvar for udbedringen af fejlene.

Den byggesagkyndige til undsætning

Står du og skal til boligens første gennemgang inden længe, og ønsker at mindske risikoerne for ubehagelige overraskelser, der kan have en indflydelse på din privatøkonomi i lang tid frem, kan hjælp fra en byggesagkyndig være lige det, som du har brug for.

Den byggesagkyndige vil her gennemgå boligen både fysisk, mens også ud fra boligens tilstandsrapport, energimærker og lignende. Bliver fejl og mangler fundet, kan du med den sagkyndige gå hen til byggefirmaet og bede dem, om at udbedre dem.

Afhængigt af virksomheden kan du af den byggesagkyndige få hjælp til mange ting lige fra:

  • Tilsyn af nybyggeriet
  • Køberrådgivning
  • 1 og 5 års gennemgange
  • Skimmelsvamp og fugt
  • Termografi
  • Ombygning og renovering

Hvor finder jeg en byggesagkyndig henne?

Nu til dags findes der flere virksomheder som tilbyder uvildig rådgivning og hjælp gennem byggesagkyndige. Denne nemme og hurtige vej til at finde forskellige leverandører er, at du søger på Google efter dem. Men vi kan anbefale virksomheder såsom Dinbyggerådgiver.dk, hvis du hurtigt skal have topprofessionel hjælp.

Kommentarer lukket til Få hjælp af en byggesagkyndig til di boligbyggeri og spar penge