Blogindlæg

Få effektiv misbrugsbehandling mens du bor hjemme

Hos A Misbrugsbehandling kan du få en intensiv, effektiv og professionel misbrugsbehandling, udenfor normal arbejdstid. Det kan have en stor betydning for ens behandlingsprognose hvis man har mulighed for at blive i vante omgivelser, bo hjemme og kunne passe sit arbejde, samtidig med man modtager misbrugsbehandling.

Vaner i hjemmet er vigtigt

Ved at bo hjemme og modtage behandling får man mulighed for at ”træne og øve” de svære situationer i hjemmet. Der vil ofte være en stor tryghed ved at kunne være i hjemmet og samtidig har misbruget også ofte stået på i de hjemlige omgivelser. Derfor vil den rigtige behandling give god mulighed for at kunne øve de nye tanker og adfærd, der hvor problemet også har været. Det er faktisk ret vigtigt for behandlingsprognosen og en intensiv ambulant misbrugsbehandling vil derfor altid være at fortrække frem for en døgnbehandling. Det kræver dog at man skal have motivation, lyst eller hjælp til ikke at misbruge de få dage man ikke er i behandling. Det er kun ca. 10% af alle misbrugere, som har behov for hjælp gennem en døgnbehandling. Dertil er der også en økonomisk forskel, da et ambulant behandlingsforløb er markant billigere end en døgnbehandling. Priser på de mest almindelige private ambulante behandlinger af alkohol og misbrug, der som ofte varer 6-8 uger, koster ca. 25.000 – 45.000 kr. En døgnbehandling ligger typisk på 85.000 og opefter for ca. 5 ugers behandling.

 

”Eftersom der generelt ikke er forskel på effekten af døgn-, dag- og ambulant behandling, er fokus i stigende grad rettet på at identificere hvilke alkoholmisbrugere, der får større udbytte af behandling i døgnregi og hvilke, der får lige så godt eller bedre udbytte af at blive behandlet i det langt billigere
ambulante regi.”

Uddrag af: “Alkoholbehandling – En medicinsk teknologivurdering” 

Sundhedsstyrelsen 

Hvilken ambulant misbrugsbehandling?

Der findes mange forskellige former for ambulante behandlingssteder, samt behandlingstilbud og der vil naturligvis også være stor forskel på hvornår det enkelte tilbud vil være det rigtige. For langt de fleste er en intensiv misbrugsbehandling den bedste løsning og her vil man typisk være i behandling ca. 3 dage om ugen i 3-5 timer pr. gang. Dette forløb varer typisk 6-8 uger.

 

Men vær opmærksom her, da nogle forløb kan være i dagtimerne andre i aftentimerne. Langt de fleste steder vil der være behandling i form af:

 

  • Gruppesamtaler
  • Gruppeterapi (der findes mange steder, hvor man ikke har uddannet terapeuterne)
  • Individuelle terapeutiske samtaler
  • Personlige opgaver (i forskel til døgnbehandling, kan man her lave opgaver derhjemme)
  • Undervisning
  • Foredrag
  • Familie og pårørende behandling
  • Efterbehandlings forløb

 

Hvis man har en afhængighed eller et stort misbrug af, alkohol, hash, kokain, medicin, andre stoffer eller blandingsmisbrug, vil det altid være at anbefale, at man vælger en intensiv ambulant misbrugsbehandling eller en døgnbehandling. Få samtaler om ugen vil desværre næsten aldrig være nok her!

 

Det vil altid være en god ide at undersøge hvilke muligheder der i ens lokalområde, samt tage en samtale med de behandlingssteder, som virker gode. Der er mange forskellige muligheder for misbrugsbehandling og især i de større byer kan der være rigtig mange.

 

 

 

Kommentarer lukket til Få effektiv misbrugsbehandling mens du bor hjemme