Blogindlæg

Det her kan du gøre med dine antikviteter

Ligger du med antikviteter, som du ikke ved, hvad du skal gøre med? Der kan være mange årsager til, hvorfor at du ikke ønsker at beholde dem. Det er nemlig ikke alle, der nødvendigvis finder antikviteter stilfulde, eller at de kommer med rette udtryk til hjemmet. Det kan dog godt for nogen føles som et spild, at bare smide antikviteterne ud, hvorfor det kan være gavnligt at gøre sig klog på, hvilke muligheder du har med dine antikviteter.

Validere og verificere

Som udgangspunkt er antikviteter genstande, der er kendetegnet for at udvise en grad håndværksmæssig tradition eller design fra en given periode. Dette kan for eksempelvis være et bord, smykker, antikke lamper mv., der stammer fra en særlig periode, der typisk går minimum 100 år eller mere tilbage.

Det kan her være klogt at undersøge din antikvitet nærmere i forhold til baggrund, tilstand, tidsperiode, markedspriser og lignende. Det kan her sideløbende være en god idé at få din antikvitet verificeret af en antikvitetsforhandler, da denne typisk har dybdegående erfaring ved at handel med antikviteter. Dette kan også give et ekstra lag sikkerhed i din vurdering af salgspris, men også give dig sikkerhed, da du rent faktisk ejer en antikvitet fremfor noget andet. Det er i dag nemlig muligt at behandle møbler og genstande for patinering, hvilket kan gøre ændringsprocessen hurtigere.

Sælg flere steder

Har du fastlåset at det rent faktisk er en ægte antikvitet, som du er ejer af, kan du begynde at undersøge de forskellige steder, hvor du kan sælge dine antikviteter. I mange tilfælde kan du købe og sælge antikviteter på auktioner, garagesalg, loppemarkeder, antikvitetsforhandlere, på online platforme og sociale medier.

Hvert sted har sine fordele og ulemper, hvorfor det kan være gavnligt at gøre op med sig selv, om man ønsker en mere aktiv salgsrolle eller mere passiv. Eksempelvis forudsætter garage salg blandt andet, at du har indsigt i godt købsmandsskab, hvis du ønsker at have så stor en fortjeneste som mulig. Herudover kræver det også mere tid og arbejde, end eksempelvis salg til en antikvitetsforhandler kræver, da du netop skal undersøge og gøre dig klog på en række associerede faktorer. På den anden side er online platforme og portaler noget mere fleksible, men har den begrænsning af sikkerhed og levering.

Du kan her gøre brug af et par af de forskellige kanaler, for at blandt at undersøge prisforskelle og opførsel omkring antikviteterne. Ønsker du blot at komme af med dine antikviteter hurtigst muligt, kan du forsøge at sælge dem hos en antikvitetsforhandler.

Uanset hvad du vælger, kan det anbefales at gøre dig klog på dine antikviteter og deres tilstand, da du kan sikre dig en bedre forhandlingsposition, end hvis du ikke gjorde.

 

 

Kommentarer lukket til Det her kan du gøre med dine antikviteter